Noua Ordine Mondială: Moldova, în calea vampirismului economic


Noua Ordine Mondială își întinde tentaculele și în Moldova. Guvernul de la Chișinău a aprobat pe 20 august, mecanismul de aplicare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Republica Moldova.

Documentul include structura Programului, procesele tehnice și modificările legislative necesare, procedurile și formele de aplicare, cerințele specifice și detaliate, politicile și procedurile care trebuie incluse în cadrul normativ, cu stabilirea termenelor concrete de realizare.

Potrivit Ministerului Economiei, Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție va deține toate instrumentele și mecanismele necesare pentru o activitate efectivă la începutul lunii noiembrie.

Ulterior, pe 10 octombrie, Guvernul a aprobat un acord de împrumut dintre țara noastră și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID), în valoare de 30,1 milioane de euro, pentru realizarea Proiectului de înregistrare și evaluare funciară. Suma împrumutului constituie 30,1 milioane de euro. Resursele vor fi acordate sub formă de proiect investițional la condiții concesionale ”Blend”.

O parte din banii împrumutați vor fi cheltuiți pe înregistrarea primară a bunurilor imobile (15,3 milioane de euro), și pe evaluarea bunurilor imobile (5 milioane de euro). Restul banilor vor fi aruncați pe instruiri și experți, adică pentru ”consolidarea sistemului de administrare funciară (7,8 milioane de euro)” și pentru ”consolidarea capacității și managementul de proiect — 2 milioane de euro”.

Și iată că pe 30 octombrie, Ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc, a declarat că ”pământul este un bun care trebuie să fie vândut în condițiile unei economii de piață”, precizând că ”toate reformele care au fost realizate urmează să-i motiveze pe investitorii străini să vină în Republica Moldova”.

Concluzii

În viitorul apropiat am putea să ne pomenim că aparține unor ”investitori onești”, cărora li se rupe inima de pârloagele noastre și nu le rămâne decât să ne ”salveze”. Apropo, salvarea a și început prin bunăvoința lor de a ne acorda credite de milioane. Acum, pe datorie, vom măsura pământurile strămoșești, pentru ca să le vindem ”investitorilor grijulii”, iar copii noștri urmează să muncească pe plantații și să întoarcă datoriile, cu procent. Desigur, totul de dragul păcii în lume și a unui viitor luminos într-o minunată Nouă Ordine Mondială.

Lasă un comentariu