Propunerea Guvernului care va umple Moldova ”cu mii de muncitori străini de joasă calificare”


Guvernul vrea să simplifice și mai mult procedura de angajare a cetățenilor străini în Republica Moldova și asta pentru a satisface mai rapid nevoile angajatorilor de forță de muncă. Potrivit proiectului supus dezbaterilor, Guvernul intenționează să aprobe lista ocupațiilor prioritare în baza căreia pot fi angajați cetățeni străini fără obținerea dreptului de muncă. De asemenea, documentul stipulează criteriile care au sta la baza selectării acestor ocupații.

Prin astfel de reglementări este nimicită definitiv economia națională. În loc să majoreze salariul minim și salariile pentru care moldovenii noștri să rămână acasă, sunt deschise larg porțile pentru cei străini. Noua eră a în care nu mai avem nici meseriași, mici clasă de mijloc și nici măcar proletari, ci doar ”precariatul”, noii sclavi ai corporațiilor transnaționale. Dacă vom privi atent lista propusă de Guvernul Filip vom putea observa că aceștia au cele mai multe șanse să e angajeze în Zonele Economice Libere, unde acum încă mai activează cetățenii noștri, dar având în vedere investițiile care sunt prognozate, va fi nevoie de noi brațe de muncă, în special necalificată, iar profiturile obținute vor fi externalizate fără a fi fiscalizate.
Potrivit datelor statistice oficiale, în țara noastră sunt aproximativ 50 de mii de locuri de muncă vacante.

Unele posturi TV proguvernamentale scriu că în Moldova vor veni doar câteva sute de specialiști de înaltă calificare.

”Sute de cetăţeni străini ar putea fi angajaţi în Republica Moldova. Imigranții de înaltă calificare vor obține mai ușor permisul de ședere”. La finalul articolului scriu că în Moldova sunt 50 de mii de locuri vacante, iar în titlu ”sute”…

Iată de ce eu am pus în titlu ”cu mii de muncitori străini de joasă calificare”.

Iată cele 17 ocupații prioritare selectate de Guvern, domenii în care străinii se vor putea angaja fără ca să obțină permis de muncă. Eu nu am reușit să descopăr care sunt domeniile unde vor veni specialiști ”de înaltă calificare”, poate se referă la poziția 16 – Muncitor necalificat în agricultură? De asemenea, în document nu este scris nimic despre numărul străinilor care ar putea veni în Moldova.
1. Asistent medical (nivel mediu); 2. Cusător (industria ușoară); 3. Cusătoreasă (industria confecțiilor); 4. Confeționer articole de marochinărie; 5. Asamblor; 6. Legător filoane, cabluri și conductori; 7. Medic specialist; 8. Încheietor (tricotaje); 9. Ajutor de educator (Personal în domeniul serviciilor-suport pentru învățămîntul preșcolar, primar și gimnazial); 10. Sortatori și controlori de calitate pentru produse (exclusiv mâncăruri și băuturi); 11. Operator introducere, validare și prelucrare date; 12. Forjor manual; 13. Asfaltobetonist; 14. Fierar betonist; 15. Confecționer cablaje auto; 16. Muncitor necalificat în agricultură; 17. Lucrător room-service hotel.

Iată asta este un exemplu tipic de #FakeNes și de propagandă antinațională.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s