Despre mine


Cezar SALAGOR
Data naşterii – 24 mai 1985

Absolvent al:
– Stagiere profesională în cadrul Parlamentului European (Bruxelles, Strasbourg);
– Absolvent al şcolii de instruire politică din cadrul Robert Shuman Institut;
– Facultăţii de Istorie şi Relaţii Internaţionale, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, specializare în Politica Externă şi de Securitate Comună a UE.
Am participat la concursul interuniversitar SIMPOZYA Studentium, cu lucrările:
„Războiul informaţional: cadru conceptual şi forme de manifestare”, coordonator MA – A. Svet;
-Şcolii Tânărului Lider Politic „ADEPT”(2005-2006), proiectul Asociaţiei Pentru Democraţie Participativă;
-Şcoalii de Muzică din O.Rîşcani, specialitatea Pian;
-Şcoalii de Arte Plastice din o. Rîşcani, specializare în portretistică, peisajistică, sculptură;
-Liceului Teoretic „Liviu Damian” din oraşul Rîşcani;

Membru Fondator a ONG-ului „Generaţia Viitorului”;

2001 – 2003 Preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Popular Creştin – Democrat, filiala Rîşcani;
2006 – preşedinte al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Republica Moldova;
2007 – Vice-Presedinte ASCOR Basarabia, departamentul relaţii exterene.
Am fost unul dintre iniţiatorii Mişcării „Pentru Viaţă” – grup de iniţiativă cu caracter neformal care pledează pentru păstrarea spiritualităţii creştin-ortodoxe şi tradiţiei românşeti în spaţiul pruto-nistrean.

Stagiul de Practică Diplomatică petrecut la Fractiunea Parlamentară a PPCD, pe lângă Comisia pentru Relaţii Externe şi Integrare Europeană şi Comisia Pentru Drepturile Omului şi minorităţi naţionale, din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, la îndrumarea Vice-Preşedintelui Parlamentului Iurie ROSCA.

2008-2009 am deţinut funcţia de referent superior la Fracţiunea Parlamentara a Partidului Popular Creştin-Democrat.
Reporter corespondent la Publicaţia GPF Flux – rubrica Fiat LUX, rubrică de spiritualitate ortodoxă.
2010 – Şef al Serviciului Administraţie Publică, Consiliul Raional Rîşcani.

Apartenenţă politică: Vicepreşedinte al Partidul Popular Creştin-Democrat, preşedinte al filialei raionale Rîşcani a PPCD.

Cartea preferata – Biblia
Prefera muzica – Psaltică, corală, clasică, mai puţin alte genuri.
Preocupări – Agricultura tradiţională, pian, pictura, economie, sportul, lectura, fotografia.
Axa de valori – Dumnezeu-Neam-Familia-Persoana.
Etnie – Român
Religie – Ortodox.

Anunțuri

46 de gânduri despre “Despre mine

 1. Foarte bine, dar atentiune la muzica rock, chiar daca se vrea „ortodoxa”. Eu personal n-am stiut ca ar exista „rock ortodox”, este ca si cum ai spune ca exista „ecumenism ortodox”, sau pasta de dinti ortodoxa.
  Ce este al dracului, mai bine sa ramana a lui , decat sa fie amestecat cu credinta noastra sfanta. Tot asa au luat-o in SUA tinerii crestini, cu „Christian rock”, iar daca te uiti la ei, vei vedea clar ca sunt manifestari pur satanice. Rade necuratul de ei. Foloseste discernamantul ca sa te pazeasca de asemenea capcane.

  Doamne ajuta!

  http://www.crestinortodox.ro/Cuvinte-duhovnicesti/Parintele_Serafim_Rose___Despre_conceptia_de_viata_ortodoxa-28-5559.html

  Aceasta cale este un dezastru total pentru viata crestina; este moartea sufletului. Unii inca mai pot duce o viata respectabila in afara lumii, fara sa lupte impotriva spiritului vremii, dar sunt morti sau pe moarte; si cel mai trist lucru dintre toate – copiii le vor plati pretul cu numeroase boli si tulburari psihice si spirituale care sunt din ce in ce mai frecvente. Una dintre membrii conducatori sectei sinucigase, care a sfârsit atât de tragic in Jonestown cu patru ani in urma, era fiica cea mica a unui preot ortodox grec; grupuri sataniste de rock precum Kiss – Kids in Satan’s Service – sunt alcatuite din tineri rusi fosti ortodocsi; cea mai mare parte a comunitatii templului satanic din San Francisco, conform unui recent studiu sociologic, este format din tineri ortodocsi. Acestea sunt doar câteva cazuri zguduitoare; majoritatea tinerilor ortodocsi nu merg chiar atât de departe – ci doar se integreaza lumii anti-crestine din jurul lor si inceteaza sa mai fi exemple de traire crestina pentru cei din jurul lor. Este rau asa. Crestinul trebuie sa fie diferit de lume, cu atât mai mult diferit de lumea ciudata si anormala de astazi si acesta trebuie sa fie unul din lucrurile de baza pe care trebuie sa le stie, ca parte a educatiei crestine.

  Apreciază

 2. Domnule ziarist!
  Consideraţi că problema suprapopulaţiei planetei şi a impactului dezastruos pe care se presupune că îl are în destabilizarea şi degradarea ireversibilă a biosferei Pământului, este una falsă?
  Nu aveţi impresia că în jurul problemei necesităţii reducerii dirijate a numărului populaţiei pe glob, există un zid al tăcerii, iar orice mediatizarea a acestei tematici este considerată de către formatorii de opinie ca fiind periculoasă şi contraproductivă?
  Puteţi formula vre-o opinie faţă de recentele publicaţii la această temă din blogosfera moldovenească:
  – Despre echivalentul ecologic al basarabeanului, sau înapoi la carul cu boi? ( http://paisie.wordpress.com/2008/05/08/143/ )
  – Fantezii bolnave sau realităţi apocaliptice? (http://paisie.wordpress.com/2008/05/09/fantezii/ )

  Mulţumesc.

  Apreciază

 3. Presupune aplicarea in practica a cunostintelor teoretice acumulate pe parcursul anilor de studii. Contactul cu misiunile diplomatice, organizatii internationale, deputati si cu alte institutii contribuie mult la formarea unui tanar care se specializeaza in relatii internationale.

  Apreciază

 4. Cezare, zici ca esti ortodox. Si daca e sa privim in greaca, ortoxism inseamna drept slavitor de Dumezeu. Vreau sa te intreb , esti tu un drept slavitor de Dumnezeu?

  Apreciază

 5. Cezare , credinta ta ortodox ne invata de iad si rai? La asta m-am referit. Se vede ca nu esti gata sa imi dai un raspuns. Ei bine cerceteza-te si apoi fa-o

  Apreciază

 6. iar Marius are dreptate, poti pleca dupa moarte doar unde alegi aici pe pamint. Apropo, el a scris de pe compiuterul meu , asa ca sa nu apara neintelegeri, si raspunsul lui este logat cu numele meu.

  O zi buna

  Apreciază

 7. Radu, imi pare rau ca vorbesti pe acest ton cu mine. In primul rand nu Marius nu a fost explicit, formulrarea fiind stangace, de asta nici nu am inteles ce a dorit sa auda de fapt de la mine. Nu cred ca este preocuparea cuiva unde voi nimeri eu dupa moarte si nu inteleg de ce ma agtasati cu intrebari care nu tin de interesul larg, credinta tine strict de viata mea si Dumneyeu, iar cat de evlavios sunt sau de pacatos nu e treaba nimanui sa ma judece.
  Si te rog pe viitor nu vorbi cu asemenea ton „credinta ta ortodoxa”. Esti de alta credinta eu te respect, bunavoieste si tu… ne e cu suparare, dar nu as vrea sa crezi ca tu detii adevarul iar restul sunt orbi. Am zis fiecare isi alege cale pentru care v-a raspunde… si cred ca trebuie sa incetam asemenea discutii pe blog. Nu de alta de seamna a fatarnicie deja declararea credintei, iar acum este post si nu am nici un chef de polemica sterila.
  Doamne ajuta si iertare…

  Apreciază

 8. Cezare, prietene, nici prin cap sa imi treaca sa polimizez cu tine. Am un respect profund pentru tine. Si chiar imi pare rau pentru felul cum s-a exprimat Marius. Sunt si eu ortodox, si o spun cu toata certitudinea. Imi pare rau ca s-a interprett gresit unele cuvinte.
  Apropo in Biblie sunt scrise doar doua credinte, una moarta care este fara fapte si una vie, care este insotita de fapte.
  Cu profund respect
  Astept sa ne mai intilnim

  Radu

  Apreciază

 9. BRAVO, CEZAR !

  esti un roman moldovean de mare calitate, cu care eu una sunt foarte foarte mandra, pentru ca face cinste identitatii romane 🙂

  felicitari pentru munca voastra si dragostea ta si a celorlalti tineri ca tine, pentru Romania… si pentru lupta cu autoritatile ruse… nu stiu cum rezistati la asa ceva… si cand ma gandesc ca noi, romanii, nu suntem toti mandri ca suntem romani (nu e cazul meu, dimporiva)…

  mult curaj si nu uitati: macar prin internet putem impreuna cu totii, o singura natiune, asa cum ne-au lasat Stefan cel Mare si Eminescu…

  Apreciază

 10. care romana? dl care scrie aberatii aici cred ca a mincat ciuperci si nu isi da seama pe ce lume traieste. Serios. De obicei nu prind sa scriu asemenea lucruri pe bloguri dar am o intrebare.
  Cezar, cum poti sa fii atit de tinar si atit de naiv?

  Apreciază

 11. PA pot sa te intreb acelasi lucru, in caza ca nu esti tanar as putea sa te intreb cum de esti atat de in varsta si atat de naiv(a)?

  Ai ceva contra limbii romane? sau a faptului ca sant roman?

  Apreciază

 12. Salut Cezar,

  Sint un activist crestin-democrat din Pnt-Cd Bucuresti-Ro’,
  Fondator Romprotect Human-Right Org,
  Deocamdata rezidez si activez in Belgia,
  Ti-am citit CV-ul.. si suna interesant,
  Daca doresti sa vizitezi Belgia si sa discutam ceva constructiv politic,
  ma poti contacta la tel. +32/484808136, sau prin net,
  Trimete-mi te rog datele de contact ale D-lui Rosca,
  deoarece vreau sa-l contactez pt. un proiect politic,

  Cu Stima !

  Apreciază

 13. Am raspuns cum am considerat eu ca o sa fie mai corect, daca nu-ti place inseamna ca replica mea a fost pe potriva interventiei tale.

  Cat priveste de securisti, nu pot sa spun nimic pentru ca tu probabil cunosti mai bine cum activeaza ei.

  Iar pentru ultimile cuvinte nu pot sa spun decat sa te ierte Cel de sus.
  Toate bune.

  Apreciază

 14. iaca si verticaliate morala in gindire. Cezar, Dumnezeu sa te protejeze de cei multi si saraci la suflet (care nu numai ca nu au minte in cap, dar nici in suflet – si nu ma refer la sentimentalisme ieftine, care sunt comune societatii moldave (nu a aceleia condusa de Stefan cel Mare)).
  Cred ca ai un viitor frumos, dar, bineinteles, nu si fara dificultati. Ramine sa-ti valorifici sansele si, dupa cum vezi, ai toate elementele necesare pentru un succes asigurat: admiratia femeilor, minte in cap, credinta… foc la ghete 😀

  Doamne Ajuta!

  Apreciază

 15. Cum se impaca politica moderna, care duce spre Noua Ordine M cu economia si cu ceea ce zic ortodocsii azi? Nu prea merge.. Sau merge cumva dar foarte contorsionat..?
  Tu stii mai bine.

  Apreciază

 16. Sunt nascuta la Edinet, dar de ceva timp lucrez si locuiesc la Bucuresti. Port permanent Basarabia mea in suflet, ma mandresc cu originea mea si ma bucur din toata inima, cand vad ce tineri deosebiti depun eforturi pentru a schimba viitorul Patriei noastre in bine. Iti urez succes in ceea ce faci si Dumnezeu sa fie cu tine in orice clipa!
  daca imi permiti, iti voi promova blogul.
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 17. deschide ochii, eşti o victimă indoctrinată.
  mi-ai inveselit dimineata, auzi tu, rock ortodox,e ca si cum ai spune execrabil sacrilegiu.

  Apreciază

 18. Salut.Te cunosc de mai demult, dar nu am observat atita rivna la tine in slujirea lui Dumnezeu.Din contra, lingusirea si atingerea scopurilor prin orice pret te caracterizeaza.Nu te da drept cineva care nu esti.”Ateii il neaga pe Dumnezeu prin vorbe, credinciosii- prin fapte.” G.Cesbron. Cred ca s-a referit la tine.

  Apreciază

  • Interesant, de parca ai fi judecatorul meu. Nici pe oamenii care ii cunosc de mult timp, nu ma incumet sa-i judec daca sunt cu rivna sau nu fata de Dumnezeu. Nu stiu tu de unde ma cunosti, si de unde ai facut asemenea concluzii, pentru ca eu nu te cunosc, si nu cred ca cunosti viata mea, iar de faptele mele voi raspunde in fata lui Dumnezeu nu in fata oamenilor. Domnul sa te ierte. Si daca imi permiti un sfat prietenesc daca tot spui ca ma cunosti, grabeste-te sa te judeci pe tine si sa veghezi la propriile pacate si atunci cind te vei considera pe tinecel mai pacatos, vei vedea si lumea altfel. Am detestat din totdeauna lingusirea si pupincurismul si tot ce am obtinut a fost doar prin voia lui Dumnezeu. Poate ma confunzi cu cineva, si atunci iarasi iti spun, Dumnezeu sa te ierte si sa te intelepteasca.
   Doamne ajuta!

   Apreciază

  • Multumesc mult Ovidiu. E veselie peste tot. Cum spunea bunica mea, Dumnezeu s’o odihnească, vremuri mai bune ca acum nu am văzut, dar lumea a uitat de Dumnezeu. Cred că asta e cauza la toate relele. Multumesc mult pentru urări. Să ai parte şi tu de un Crăeciun luminat alături de familie şi camarazi. În rest, chiar cred ca trebuie să vedem cum facem la anu’ vreo idee realizată, şi de ce să nu începem chiar cu Rîşcani 😀 Poate mai mişcăm cîte ceva pe tărîmul strămoşesc 🙂 Doamne ajută, frate!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s