O gafă de protocol a Premierului sau gest politic nu tocmai frumos


La data de 19 septembrie, Prim-ministrul Valeriu Streleț a întreprins o vizită de lucru în raionul Rîșcani. Agenda a fost una destul de încărcată participînd la deschiderea festivalului etniilor, apoi a stat la o ședință de lucru cu aleșii locali și cu funcționari din cadrul Consiliului raional Rîșcani. A participat și la inaugurarea unui centru de zi pentru copii cu nevoi speciale ș.a. Mai multe detalii puteți vedea în comunicatul Guvernului. Vizita în teritoriu a fost marcată și de o gafă de protocol, care a uimit toată lumea prezentă. Reprezentanții Administrației Publice Locale de nivelul doi în frunte cu Președintele raionului Rîșcani proaspăt ales, Primarul orașului Rîșcani, Șeful Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat și cu reprezentantul Cancelariei din Rîșcani, la orele 9:00 , conform tradiției și în coordonare cu Serviciul de protocol îl așteptau cu pîine și sare pe Premierul Valeriu Streleț în Piața din Centrul orașului, în fața edificiului Consiliului raional și a tricolurului. 1

S-a fost anunțat că ”au intrat în oraș”… tobele… tratata-taa… trec cîteva minute, dar nimeni nu apare… Cu toții se uită derutați prin părți și cînd colo… vorba bătrunului de la Humulești, apar bodyguarzii, apare și Prim-ministrul… doar că vin dintr-o direcție cu totul neașteptată și neanunțată anterior. Observăm că Premierul este însoțit deja de vicepreședintele raionului Alexandru Cheptănaru, președinte al filialei Rîșcani a PLDM.

2

Asemenea ”surpriză” îmi aduce aminte de publicitatea MoldCell-ului de prin anii 2000 cu lozinca – ”Вы нас ждали? Мы пришли”!

3

Acum, vă rugăm să reveniți din nou la prima poză și să observați poziția gazdelor, apoi să priviți deja momentul înmînării pînii… da, schimbare radicală de fundal.

4

Ei, și cum spune juristul nostru național Mihai Ghimpu în limba poloneză – bonjour maman!

6

Acum să medităm, a fost o gafă de protocol, sau a fost un gest politic nu tocmai frumos?..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s