Autarhie și cooperație. Împotriva ”asasinilor economici”


Autarhie! La momentul dat, un minim necesar pentru ca să dormim liniștiți, indiferent de cîte bănci se vor închide sau se vor deschide, e nevoie de minim un hectar de pămînt în proprietate privată, pentru asigurarea cu hrană a unei familii. Dacă acest proces să fie însoțit și de creare a unui sistem cooperatist al diferitor bresle, am putea să creăm propriile noastre bănci populare, care ar permite procurarea tehnologiilor necesare sau dezvoltarea afacerilor atît în mediu urban cît și în cel rural.
Iar următorul pas, am putea să pregătim abolirea tratatelor de liber schimb cu Turcia și UE și revizuirea unor politici vamale în corespundere cu interesul nostru național. Astfel am pune bazele dezvoltării economice a statului nostru. Orice altă variantă liberală reprezintă un atac direct la viabilitatea nostră ca stat. Orice lege care favorizează libera concurență și reducerea implicării statului în reglarea pieței sunt legi sinucigașe pentru Republica Moldova.
Luptăm de sute de ani pentru independență politică a neamului nostru, suntem trecuți prin foc și sabie. E timpul să fim adepți ai patriotismului economic. Dacă nu, riscăm să cădem în una din formele cele mai subversive ale robiei – este vorba de robia economică. Din păcate, asasinii economici conduc Republica Moldova. Ce facem cu asta?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s