Să readucem religia ortodoxă în şcoli, şi pe Dumnezeu în societate!


Să readucem religia ortodoxă în şcoli!
Altfel o să degradăm în continuare, pînă vom atinge „performaţa” de a ne coborî pînă la nivelul unei maimuţe, care urmăreşte să-şi satisfacă pornirile instinctuale.
Nici un liceu – fără Dumnezeu!
Religia sau „relegare” – semnifică reunirea cu Dumnezeu. Nu văd de ce şcoala ar fi trebuit să fie ruptă de Biserica vie. Orice act de rupere a legăturii fireşti dintre felul nostru de a fi şi înlocuirea cu un comportament social artificial, transformă o populaţie în turmă. Aceasta este cauza multor tulburări psihosomatice, care aduce omul în prag de schizofrenie. Drept dovadă avem politicienii nostri, educaţi de un sistem antihristic, care a provocat dedublarea personalităţilor lor – dimineaţa mergînd să pună flori la monumentul lui Lenin, după asta să meargă la slujbă şi să ţină lumînarea în mîna dreaptă, ca nu cumva să scape vreo cruce peste trupul lor, şi să iasă de la Liturghie pentru a merge să voteze socialiştii sau democraţia-liberală. Iată ce înseamnă pervertirea sufletului unui copil, care a fost făcut orfan, prin despărţirea lui de Biserică.

ARGUMENT

Ortodoxia, de o potrivă cu limba română, constituie elementele care ne definesc ca neam, acestea sunt elementele etnogenezei neamului românesc. Astfel, indiferent de originea etnică, confesiune sau apartenenţă naţională, cei care doresc să conlocuiască în pace şi bunî înţelegere cu băştinaşii, trebuie să cunoască atît limba română, cît şi religia populaţiei majoritare. Cunoaşterea limbii române, nicidecum nu anulează identitatea etnică a vreunei minorităţi, şi nici nu atentează la asta, precum nici cunoaşterea religiei ortodoxe, nu semnifică convertire forţată şi nu obligă pe nimeni la practicarea cultului.
Însă, atitudinea răuvoitoare atît faţă de învăţarea limbii cît şi respingerea predării religiei ortodoxe în şcoli, reprezintă un atentat direct la valorile fundamentale care au dat naştere atît neamului nostru cît şi statalităţii. Echivalarea acestor valori naţionale, cu alte valori străine, reprezintă de fapt, un proces de dizolvare a identităţii noastre, care va conduce rapid spre dispariţia noastră din istorie.

Aici vedeţi nişte gînduri ale lui Einstein, pentru cei care au nevoie mereu de argumente în plus, şi mai aels ştiinţifice

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s