Partajarea funcţiilor la nivel local?


Sursa imagine: ishop.ro

Sursa imagine: ishop.ro

Interesante titluri citim în presă gen:  „Liderii AIE nu se înţeleg referitor la formarea alianţei la nivel local. VEZI „ce vrea” fiecare partid”. În calitea mea de funcţionar public, mă întreb ce facem cu democraţia, cu libertatea, cu alte lozinci gen „jos dictatura”…

Desigur, pe vremea comuniştilor se făceau multe încălcări şi nedreptăţi, oameinii fiind eliberaţi sau angajaţi la serviciu în funcţie de viziunile politice.

Acum, cînd „gîndim liber”, şi putem „vota fără frică”, iar schimbarea aproape că a venit „pînă la capăt” vedem că funcţiile publice tot rămîn obiect de mezat. Chiar la nivel de retorică publică, dacă un preşedinte de ţară, un premier sau deputat vorbesc despre partajarea funcţiilor la nivel de Administraţie Publică Locală, atunci ce fel de garanţii are un funcţionar public că va rămîne la locul de muncă, care îşi exercită funcţia conform fişei postului, dacă postul pe care îl ocupă devine obiect de mezat între partide?

Ce facem cu stabilitatea în funcţie a funcţionarului public şi angajarea lui prin concurs, şi dacă totuşi aceste funcţii sunt partajate atunci de ce să nu schimbăm „Legea 158” şi să scriem negru pe alb care sunt noile criterii de angajare?

Desigur, funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte al unui raion, sunt funcţii politice care pot fi negociate. Dar dacă vine vorba de şefi de Direcţie, secţie sau oricare specialist principal din administraţie, nu văd de ce ar trebui să fie discutate şi partajate de partide sau alianţe…

Să vedem care sînt limitele democraţiei moldoveneşti şi a răbdării cetăţenilor moldoveni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s