Timp de 20 de ani vom fi în UE!!!


Doar la primele sunete „UE” ţi se acreşte… Cine îşi iubeşte ţara a învăţat bine la istorie. Şi acolo am aflat multe lucruri despre cei care ne-au călărit neamul. În perioada lui Brejnev pe cînd venea la Chişinău la amanta lui, apăruse un mit că poporul sovietic va trăi în comunism pete 2o de ani. Limbajul de lemn din acea epocă a reuşit să creeze o pată neagră în mentalitatea colectivă, care pînă astăzi, nostalgicii o pomenesc de bine. E, generaţia noastră nu a prins mare lucru din perioada „fericită” a părinţilor noştri. Noi am prins perioada perestroicăi cînd se spunea că pînă în 2005 toţi cetăţenii sovietici vor avea apartamente. 😀

E, părinţii cu fericirea lor, noi cu anoastră. Iată că şi noi suntem martorii unui fel de epocă mitologică. Pe toate posturile TV şi ziarele noastre se povesteşte despre cum vom ajunge în UE în 20 de ani. Un fel de Déjà vu parcă.

Aceleaşi mitrui,acelaşi limbaj de lemn şi aceeaşi minciună. O să ajungem zile cînd nepoţii noştri o să ascundă şi ei paşaportul ca să nu-i mai democratizăm atîta şi să  nu le îngropăm viitorul. Cît nu e tîrziu, poate e cazul să ne trezim din somnul cel de moarte…

Chiar dacă timpul poveştilor a trecut, totuşi cei de la putere menţin poporul în somnul cel de moarte. Şi culmea ipocriziei este în Ţară că au pus şi imnul cu aceste cuvinte, pentru că ştiu că nu se vor trezi degrabă.

Ei, ap iaca, ne vedem dară peste 20 de ani boşind mai departe? Nu…

Reclame

2 gânduri despre “Timp de 20 de ani vom fi în UE!!!

  1. Există o problemă că nu există nici un proiect, chiar şi utopic, de alternativă la UE şi Rusia. Sunt unii care sunt cu Rusia sau cu UE, Dar daca ar fi un proiect balcanic spre exemplu, ar fi o alternativă de a nu ne înregimenta in politicile timpite din ambele directii. Am scăpat de un balaur ca să vîrîm capul în gura altuia şi mai straşnic.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s