Baştina ministrului Catan are probleme la „interne”


Astăzi a fost ministrul de interne Valeriu Catană  în vizită la Rîşcani. Pe lîngă caracterul politic al vizitei, au fost spuse şi nişte adevăruri dure despre situaţia din raionul Rîşcani. Rata criminalităţii este foarte înaltă şi în ascendenţă. Practic, avem cea mai rea situaţie la capitolul descoperiri ale infracţiunilor şi mai ales a dosarelor care nu ajung în instanţă.

Fiind plecat în vizită de documentare în unul din satele raionului, am descoperit că satul de ani de zile nu are un poliţist de sector, în condiţiile în care au loc tot mai multe nelegiuiri.

În perioada imediat-urătoare mă voi adresa Comisariatului de Poliţie pentru a găsi o modalitate de a redresa situaţia din satul respectiv. Consider că şi poliţia va conlucra în acest domeniu pentru a încerca îmbunătăţirea imaginii forţelor de ordine, care nu se bucura de încrederea populaţiei pentru moment.

Ministrul Catan chiar şi-a manifestat curiozitatea de a afla părerea despre imaginea poliţiei în localităţile raionului. Gazdele au zimbit tacticos oferindu-i un răspuns diplomatic despre cruda realitate.

Ei, a rămas dom’ministru cică încîntat de şedinţă, eu nu chiar. Aşteptam mai multe soluţii pentru problemele din cadrul MAI. S-au promis reforme, condiţii de muncă mai bune, deocamdată rămînem cu covata spartă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s