Radu BUSILA ii da lui Dorin CHIRTOACA argumente juridice pentru interzicerea „paradei gay-ilor”


SCRISOARE DESCHISĂ
Primarului general al municipiului Chişinău
Dorin Chirtoacă

Stimate domnule Primar general,
Ca urmare a conferinţei de presă, organizate de Iurie Roşca, preşedinte al PPCD, la 15 aprilie 2010, în cadrul căreia liderul creştin-democrat v-a îndemnat să nu autorizaţi “parada gay-ilor”, dumneavoastră aţi afirmat în faţa presei că, pentru a lua o decizie în acest sens, veţi consulta Serviciul de Informaţii şi Securitate şi organele de poliţie.
Considerăm necesar să vă sugerăm că decizia pe care urmează să o luaţi nu necesită alte verificări decât consultarea Legii privind întrunirile. Aşa-zisa paradă a gay-ilor urmează a fi interzisă în baza articolului 8, punctul c), al acestei legi, care poartă denumirea expresă “Întrunirile interzise”. Articolul respectiv stabileşte că “sînt interzise întrunirile prin care se urmăreşte”, printre altele, “încălcarea moralităţii publice, a drepturilor şi libertăţilor altor persoane.”
Prin urmare, în calitate de Primar general aveţi tot dreptul să interziceţi această întrunire. Sub aspect strict juridic situaţia în cauză este univocă, iar decizia şi răspunderea aparţin exclusiv dumneavoastră.
Sperăm că veţi avea destulă voinţă politică şi capacitate administrativă pentru a lua o hotărâre de natură să curme intenţia organizării unei acţiuni cu caracter provocator, care urmăreşte în mod evident sfidarea moralei publice şi aduce atingere gravă drepturilor religioase a majorităţii absolute a cetăţenilor.

Cu respect,
Radu BUŞILĂ
Preşedintele Asociaţiei Juriştilor Creştin-Democraţi

16 aprilie 2010

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s