Vrei să fii frumoasă şi sănătoasă? Închide televizorul!


De ceva vreme nu mai  privesc televizorul. Sincer să fiu nici nu-i simt lipsa. Când mă uitam la acea „cutiuţă fermecată” aveai impresia că totul este aiurea. Mă refer în special la publicitate care era din când în când întreruptă cu câte un film.

La fiecare 5 minute ni se aducea aminte că avem pielea uscată, carii în gură, balonări în burtă, dureri de oase, dureri de cap, suntem impotenţi, nnu ne protejăm, suntem graşi, nu avem păr iar dacă avem nu e cu volum, ei, şi tot aşa mai departe…

Ai impresia că o naţiune întreagă este oloagă, proastă, urită, rău mirositoare şi nu ştie, mai ales cum să scape din impas. E, iacătă multstimatul televizor le ştie pe toate şi te lecuieşte de toate. El te vaccinează contra AH1N1, el îţi tratează mătreaţa cu şamponul 17 în unu, el ne spune ce să mâncăm şi tot cutiuţa asta fermecată ne aduce aminte ca mâine când ne vom trezi să mergem fuguţa la magazin ca să cumpărăm tot ce ne-a arătat seara.  Iar a doua zi, ne convingem că încă nu e de ajuns, că au fost inventate deja produse super, plus, extra-triple-action-activ-Pro-extazy-New.

Astfel televizorul transformă omul modern în legume care se vestejesc în interior dar care păstrează o coajă netedă, mirositoare şi bine plăcută ochiului.

Hipnotizorul drag al oricărei guvernări îşi face datoria fără mustrări de constiinţă. Şi apoi cum poate fi el vinovatul – e doar un obiect de plastic amestecat cu fel de fel de microscheme. El ca dracu, convinge lumea că de vină suntem noi, care nu suntem toleranţi dacă îl deconectăm şi mai ale dacă mai recomandăm asta şi fraţilor noştri.

Dacă vrei să te tratezi de gripă porcină sau aviară – închide televizorul. Dacă vrei să nu uiţi cum arată vecinul tău – închide televizorul. Dacă vrei să ai copii sănătoşi – aruncă televizorul pe fereastră!

Dar dacă vrei să rămâi  in continuare prizonierul televizorului, te vei face cu pielea aspră, cu mătreaţă, carii, transpirat, gras şi nervos, pentru ca te vei uita ca un bou la produsele scumpe care îţi sunt băgate pe gât, cu deasila şi tu nu ai bani ca să le cumperi, de aceea vei sta la televizor ca să te răzbuni pe tine însuţi că nu ai curajul să-i spui ADIO!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s