(VIDEO) Interesul national al romanilor sau „Fenomenul 4 aprilie”


Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, la finalul unei noi runde de negocieri cu PD-L, că între cele două partide care vor forma coaliţia va exista paritate, că social-democraţii au obţinut postul de vicepremier şi că ministerele se împart egal.

„Astăzi suntem în pragul unui moment istoric pentru România. Două forţe, până mai ieri, ireconciliabil situate în tabere adverse, au înţeles că, pentru România, este mai important să punem interesul naţional mai presus de interesele noastre individuale”, a declarat Mircea Geoană.

În ceea ce priveşte pledarea PSD pentru neparticiparea UDMR la guvernare, Geoană a explicat alegerea motivând că, atunci când există o mare coaliţie între două formaţiuni care au deja peste 70% din Parlamentul României, nu mai este nevoie, din punct de vedere democratic, să mai existe şi un al treilea jucător în interiorul unui guvern.

Mai mult, acesta a spus că rezultatul de a nu avea reprezentare UDMR în Guvernul României reprezintă reflectarea unei situaţii de paritate perfectă între cele două formaţiuni. Geoană a completat spunând că PSD rămâne fidel principiului nediscriminării şi incluziunii sociale indiferent că este vorba de grupuri etnice sau de alte grupuri din societate.

Mircea Geoană a adăugat că PSD-PC şi PD-L vor constitui coaliţia de guvernare şi că vor semna, exclusiv, „Pactul pentru România”.

El a mai explicat că social-democraţii au insistat ca UDMR să nu facă parte din Guvern nu ca un „gest împotriva minorităţii maghiare”, ci ca un gest care să asigure paritatea perfectă între PSD şi PD-L. PSD va primi un post de vicepremier, care va avea „atribuţii importante”, iar celelalte ministere vor fi împărţite apoi în mod egal.

„Parteneriatul pentru România” va fi semnat astăzi, după ce documentul va fi lecturat de forurile statutare ale PSD, a mai informat liderul social-democrat.

Sursa: NewsIn

Reclame

5 gânduri despre “(VIDEO) Interesul national al romanilor sau „Fenomenul 4 aprilie”

 1. Si tu compari PSD-ul cu PCRM-ul? Deja nu mai stiti cum sa va mai justificati tradarea.
  Apropo, tu si tovarasii tai veti avea la cine sa va prostituati dupa alegerile din 2009?

  Apreciază

 2. Consider ca la momentul de fata era solutia cea mai buna pentru o tara care 4 ani a fost macinata de lupta intre palate in detrimentul bunastarii nationale.
  Nu e mai putin adevarat ca acest parteneriat va putea duce la canibalizarea PSD-ului de catre PD-L si la canibalizarea UMDR de catre PNL.
  Oricum, alaturi de slovaci, am facut un pas mare spre romanism (Scoaterea de la guvernare a maghiarilor din Slovacia a fost prima infrangere majora a lobbyului maghiar in Europa. Orice a incercat lobbyul maghiar si trompetele sale din Parlamentul Europei, politicieni naimiti de toate natiile, nu a clintit hotararea slovacilor de a incerca sa guverneze Slovacia si fara maghiari. Si a functionat. http://www.rgnpress.ro ).

  Apreciază

 3. scoate dreacu „pentru neamul romanesc” de pe sait. asta inseamna sa fi curva : sa afisezi asta pe sait si seara sa te futi cu rosca.

  esti o mizerie ! cred ca ti-e si tie jena ca traiesti in minciuna !

  Apreciază

 4. Stimati domni,
  vreau sa fiu impartial dar trebuie sa stiti ca Social Democratii din Romania sunt fostul Partid Comunist. Ion Iliescu, reprezentantul cel mai de seama – fost membru in PC, a militat pentru schimbarea de nume, ca in mintea oamenilor sa nu mai existe analogii. Doctrina a ramas aproximativ aceeasi.
  PCRM-ul nostru nici macar nu mai sunt comunisti, ei au preferat sa-si pastreze numele, ca asa cashtiga electorat – dar conform carentelor politologiei moderne, sunt si ei social-democrati.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s