ASCOR Basarabia a cinstit memoria celor care au facut unirea


Astazi, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani impreuna cu un sobor de preoti ai Mitropoliei Basarabiei, dar si cu reprezentanti ai filialelor ASCOR din Romania au mers la mormantul celora care au semnat acum 90 de ani unirea cu Patria Romania. Parastasul a fost condus de catre parintele mitrofor Andrei Caramalau, staretul Manastirii Sf. Andrei din o. Durlesti, care a tinut si o predica si a indrumat noua generatie de romani inclusiv din Basarabia, sa tina aprinsa flacara memoriei trecutului nostru, pentru a sti cine suntem si incotro ne indreptam. Cu credinta si cu dragoste sa ne pastram traditiile si datina stramoseasca – a mai fost indemnul staretului.

Flialele ale ASCOR din Romania au fost la mormantul Mitropolitului Basarabiei Gurie Grosu si au adus pamant pentru al amesteca cu pamantul care sta peste cei ce au semnat unirea. Acest gest simbolizand trairea sentimentului profund romanesc de unitate de neam si dorinta continua de atingere a idealului comun – Unirea. Unirea prin fapta nu prin vorba.

Presedintele Iulian Rusanovschi a tinut un discurs prin care a multumit tuturor fratilor veniti din toate colturile Romaniei dar si celor care au organizat evenimentul si i-a indemnat spre impartasirea credintei raportandune la modelele din trecut, care si-au sacrificat uneori viata pentru dainuirea nemului romanesc.

Seara ASCOR-istii s-au intalnit cu Vlad CUBREACOV, consilier al Mitropoliei Basarabiei care le-a vorbit despre anevoiosul si spinosul proces de punere in legalitate a Mitropoliei Basarabiei, facand si o incursiune in istorie pentru a sublinia inca odata importanta ca fiecare roman sa aiba sansa de a se mantui ca neam in biserica noastra nationala.

Maine ASCOR isi va continua programul cu un mars la orele 9:00 de la Universitatea de medicina spre Stefan cel Mare unde impreuna cu reprezentantii Mitropoliei Basarabiei vor depune flori la monumentul marelui voievod. Iar la orele 13:00 in incinta bibliotecii Onisifor Ghibu, va fi sustinuta o conferinta istorica.

Pentru detalii vizitati www.ascor.md

Reclame

3 gânduri despre “ASCOR Basarabia a cinstit memoria celor care au facut unirea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s