Iurie Rosca la ThinkMoldova


Astazi in incinta ASEM-ului am participat la conferinta organizata de catre ThinkMoldova care a avut ca invitat pe vicepresedintele Parlamentului si presedinte al PPCD – Iurie Rosca.

Tema conferintei a fost „Incotro Est sau Vest”? In cadrul conferintei s-a discutat despre problemele de mass-media, de problemele electorale si desigur fiecare a incercat sa se mai clarifice a cata oara de ce Iurie Rosca a votat la 4 aprilie in 2005.

Iurie Rosca a facut o prezentare ampla a situatiei dealungu ultimilor 20 de ani punctand cele mai importante momente de criza, precum actiunile stradale din anii 2002, tentativa de federalizare a Rm din 2003, dar si despre consecintele pozitive din 2005 unde PPCD a reusit sa promoveze un sir de reforme fundamentale pentru accederea mai rapida a RM in structurile euroatlantice. De asemenea tin sa mentionez importanta legii din 22 iulie 2005 care reglementeaza statutul teritoriului transnistrean, si subliniaza expres necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul RM.

De asemenea pentru a accentua totusi care directie trebuie s-o adopte RM Iurie Rosca a tinut sa accentueze importanta de a ne raporta la politica agresiva a Federatiei Ruse. Republica Moldova trebuie sa-si mentina vectorul european in acelasi timp sa fie solidara cu vecinii sai, care impartasesc aceeasi soarta de stat tinta in calea neoexpansionismului rusesc, tari ca Ucraina sau Georgia.

P.S.

In curand voi plasa toata conferinta video, doar dupa ce o incarc pe internet.

Iurie Rosca

ASEM

Iurie Rosca

Reclame

3 gânduri despre “Iurie Rosca la ThinkMoldova

  1. if at all possible, could someone please contact me at h28guy@roadrunner.com
    I have a strong and loving relationship with chisinau and have lived and worked in your country for several years. I do wish to return and help in someway, i am a media consultant who has worked in lived in bucharest for many years. I have also worked in chisinau help to establish a tv station called at that time, stil tv. hope this gets through. thanks nik.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s