Şeful Misiunii OSCE s-a întâlnit cu reprezentanţi ai MAE a autoproclamatei rmn


La 10 iulie, în incinta Ministerul Afacerilor Externe al rmn conducerea ministerului s-a întâlnit cu reprezentantul Misiunii OSCE în Moldova Philip Remler. Partea transnistreană a fost reprezentată de ministrul de Externe al autoproclamatei republici Transnistrene, Vladimir Yastrebchak şi adjunctul său ministrul Serghei Simonenko.
Principalul subiect de conversaţie a fost pregătirea pentru viitoarea vizită de către reprezentanţii politici din Rusia, Ucraina, OSCE, precum şi SUA şi UE în Moldova şi Transnistria. Se vehiculează că spre data de 20 iulie această întâlnire ar putea avea loc, la Tiraspol, cu preşedintele separatist.
Conform www.tiras.ru, la această întâlnire s-a căzut de acord că eforturile mediatorilor şi observatorilor sunt în măsură să ofere un impuls important pentru punerea în aplicare a măsurilor pentru a crea o atmosferă de încredere între Moldova şi Transnistria în domeniile economic şi social. Mai întâi de toate, este necesar demararea activităţilor unor grupuri de experţi. Partea transnistreană, a confirmat disponibilitatea sa de dialog cu privire la toate problemele legate de îngrijorare cu privire la diferite niveluri, precum şi de a pune în aplicare proiecte comune cu Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, se mai menţionează în comunicatul MAE al rmn.

De asemenea, reprezentanţii OSCE s-au mai întâlnit cu E. Şevciuc, unde au fost dicutate si problemele despre predarea limbii române în transnistria. Conform http://www.pridnestrovie-daily.net, speekerul separatist afirmă că în Transnistria componenta etnică în ultima perioadă nu s-a modificat esenţial faţă de aceiaşi perioadă în Republica Moldova, unde numărul etnicilor ruşi s-a redus aproape de două ori, iar a ucrainenilor cu aproape o treime – a afirmat Şevciuk.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s