Vladimir Filat a primit cadou o casă de la colonelul SRI Gheorghe Atudoroaie


Principalul beneficiar al contrabandei din afacerea „Podul de ţigări de peste Prut”,

Declanşarea scandalului din afacerea „Podul de ţigări de peste Prut”, în care este implicată firma unei înalte oficialităţi de la Chişinău, Vladimir Filat, secretar de stat la Ministerul Privatizării, a scos în evidenţă legăturile dubioase pe care „fratele” basarabean le are cu lumea politică, cu mass-media şi cu organele statului român. Ultima descoperire o reprezintă relaţia „de afaceri” dintre Vladimir Filat şi fostul adjunct al lui Virgil Măgureanu, colonelul Gheorghe Atudoroaie, fost şef al Serviciului de protecţie a cadrelor din SRI, în prezent prosper om de afaceri, director al grupului de magazine „Iulius”, din Iaşi, şi al Complexului „Terra”, din Timişoara. În data de 7 iunie 1996, între cei doi a intervenit un contract de vânzare cumpărare a unui imobil. Casa era vândută cu suma derizorie de 10 milioane de lei, un „cadou” făcut de Atudoroaie lui Filat. Relaţia de afaceri a intervenit când Atudoroaie era în funcţie.

Între achitarea unor servicii şi o banală evaziune fiscală

În faţa notarului „Stela Bădărău”, din Iaşi, s-au prezentat, în data de 7 iunie 1996, Ghiorghe Atudoroaie şi Nadejda Filat. Primul, colonel SRI, domiciliat în Bucureşti, intr. Cocora nr.9 ap. 1, sec. 2, Bucureşti, a prezentat un mandat autentificat la Timişoara, cu numărul 2873/1996, prin care fiica sa, Atudoroaie Ioana, îl mandata să vândă apartamentul cu trei camere, bucătărie, două holuri, baie, WC, cămară, debarale, WC de serviciu, două balcoane şi boxă – într-un cuvânt un apartament de lux, în centrul Iaşului, situat în Str. Tg. Cucu, nr. 12-14, bl. D8-2, tronson 1, etaj 2. Cumpărătoarea este Nadejda Filat, nimeni alta decât soţia lui Vladimir Filat. Aceasta declară în corpul contractului: „Apartamentul cumpărat de mine, Filat Nadejda, devine bun comun cu soţul meu, Vladimir Filat, conform articolului 30 din Codul Familiei”.

Aspectul neobişnuit al acestui contract, dincolo de personalitatea celor ce au intrat în tranzacţie, este suma derizorie la care s-a evaluat apartamentul: 10 milioane de lei, La acea dată, un apartament similar era evaluat la 250-300 milioane de lei. Mai mult, notariatele primiseră indicaţii să impună un barem minim pentru aceste vânzări-cumpărări, ca statul să nu fie văduvit de plata impozitelor şi taxelor, în cazul unei subevaluări a apartamentului. Regulă care nu s-a aplicat celor doi.

Este greu de spus acum dacă valoarea de tranzacţionare a fost cea înscrisă în acte – caz în care Filat a fot plătit pentru anumite servicii de colonelul SRI – sau, din contra, cele două personalităţi cu conturi importante au eludat legea, comiţând o banală evaziune fiscală. Cert este că aceste relaţii de afaceri probează cât de sus-puse sânt relaţiile patronului „Romold Trading” cu vârfurile administraţiei de la Bucureşti, de la care obţine astăzi orice fel de avize sau derogări, scutiri de taxe şi comenzi guvernamentale pentru multiplele sale afaceri: un imperiu ridicat nu se ştie cu ce bani.

Evenimentul Zilei, 1998-10-07.

Reclame

22 de gânduri despre “Vladimir Filat a primit cadou o casă de la colonelul SRI Gheorghe Atudoroaie

 1. iarasi observam obsesia papacedi-stilor cu PLDM. e normal, pentru ca in interiorul frontisorului nu a prea ramas nici lume nici de lucru.

  as vrea sa vad documentele referitaore la trecerea in proprietatea lui rosca a flux, rosca-tv, prag s.a.m.d.

  ce tine de documentele plasate de tine:
  1. faptul ca e scris anume de tine deja trezeste mari dubii.
  2. fa niste analize la preturile inregistrate la BIT-ul moldovenesc si analogul romanesc in acea perioada. sa vezi care erau preturile la imobile.

  Apreciază

 2. Eu, mi se pare ca dai gres cu acuzatiile acest articol este din Evenimentul zilei, mi se pare ca de Iulian Chifu. Autorul blogului a adus o dovada a faptului ca Filat intradevar este un om, corupt si nu poate justifica nici intr-un fel faptele sale, trebuie sa stea la zdup cat despre rosca, as vrea sa vad sa scrie si Filat despre el cu asa probe, insa ma tem ca nu va gasi, din simplu motiv ca barbosu a declarat mereu averile pe care le are, ce-i drept nu-s mici, dar le-a declarat, altfel pe parcursul a 20 de ani iesiau demult la suprafata, avand invedere batalia cu comunistii, adica pina la parteneriatul cu PCRM. Asa ca nu ai argumente consistente cand vorbesti de faptul ca materialul este dubios numai din motiv ca il plaseaza domnul Salahor. Cred ca el a fost foarte tenace ca nu a comentat acest articol si a reprodus un articol din presa romaneasca.

  Apreciază

 3. articolele pe care le transcrie, sunt scrise tot de ppcd-isti si plasate pe unde este loc de gunoaie. avem deputati urmariti din greu de justitia romana. nu prea il intereseaza pe salahor. scriu la comanda toate tampeniile care ii vin lui rosca.

  despre hartiile acestea trebuia sa caute cineva sau sa deseneze. iar ceea ce face rosca – vad toti!

  Apreciază

 4. Frate, eu am suficienta inteligenta pentru a-mi scrie singur articolele, iar ceea ce ma interseaza pe mine nu ai de unde sa stii doar daca nu esti cumva Kaspirovskii. iar Articolele pot fi regasite si in presa romaneasca de acum cativa ani, pur si simplu unii tineri, cica mari analisti de azi, nu incearca sa caute pe net putin, dar se arunca in polemici gratuite, si la un argument prezentat contraargumenteaza cu epitete si impresii personale. Acuza fara sa aduca probe.

  Iar ceea ce face Rosca normal ca vad toti, numai ca anume acest lucru deranjeaza ca scoate adevarul deasupra. Iar adevarul nu convine, de asta si zbiara cei vizati.

  Apreciază

 5. Cezar, din acele documente atasate la acest post eu vad ca sotia D-lui Filat este Nadejda Rosca pe cind stiu ca de fapt pe sotia lui o cheama Sanda si a cunoscut-o dupa primul an de studii in toamna cind trebuia sa dea restantele. La offline-ul organizat de Unimenia el spune ca si ea avea restante si iata atunci s-au cunoscut; deci in 1991.

  Apreciază

 6. Domnule socolenco, ca membru PLD inteleg ca te doare sa vezi un adevar crud, si incerci sa insinuezi niste lucruri care te pun in disgratie chiar pe tine.

  Uite aici un linc de pe vremea cand tovarasul Filat era inca in PD si in cadrul unei delegatii a plecat impreuna cu Anatol Ghilas cu sotiile la consiliile din cadrul Internationalei socialiste, apropo atunci el nu era liberal? http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticlePageID=861

  in plus poti sa-l suni pe Filat si sa-l intrebi daca e adevarat sau nu, si apoi sa vii cu istorioare sentimentale, daca vrei mobilul lui pot sa ti-l dau… numai spune daca ai curajul sa-l intrebi.
  Iar off linul organiyat de Unimedia a fost „off” de tot daca nici asta nu ai reusit sa clarifici.

  Apreciază

 7. Cezar, ce te-a facut sa crezi ca eu sunt membru PLD? Doar pentru faptul ca incerc sa aflu ceva detalii si pentru faptul ca nu am incercat sa il critic pe Filat in comentariul de mai sus?

  Apoi ce tine de acea delegatie care a participat la acel congres pe durata 07-08 Februarie 2004: da, intr-adevar sotia lui Filat are numele Nadejda. Atunci eu ma intreb de ce spune ca o cheama Sanda? Probabil in acte este Nadejda, dar in familie i se spune Sanda.

  Iar de sunat nu am nici un motiv, pentru ca nu cred ca lui ii va placea ca ma interesez de asa detalii despre familia lui. Eu pur si simplu am observat ca acolo in acel document postat de tine figureaza numele de Nadejda, pe cind eu stiam de Sanda – caci insasi dl. Filat i-a pronuntat numele la acel offline. Deja ce tine de calitatea acelui ofline – nu ma intereseaza asa mult. Cel putin faptul ca dl. Filat a acceptat asta deja ii aduce un plus pentru ca am putut vedea si punctele lui negative si cele pozitive. Cel mai rau este cind un politician se cam eschiveaza de la contactul cu presa si deja stii despre cine vorbesc.

  Apropo, daca esti asa de informat despre Filat spune este vreo legatura dintre secretarul PLD si sotia dlui Filat? Pentru ca il cheama la fel Rosca.

  Apreciază

 8. Cezar, inteleg ca te hraneste Iurii Ivanovici, deaceea faci politica anti Filat. dar ce ne facem cu afacerile legate de salam ale lui Rosca? adu oleaca de lumina in acesta problema, deoarece vad ca esti bine documentat referitor la afacerile lui Filat.

  Apreciază

 9. vad ca va deranjeaza adevarul… Iar daca tot il invinuiti pe Domnul Rosca de ilegalitati, astept eu dovezi de la voi. Voi vad ca sunteti crescuti de urmaswii lui Pavlik Morozov, ei bine eu nu.

  Apreciază

 10. Intocmai! Ma deranjaza ca ascunzi, sau mai binse zis, deformezi, adevarul! Fii obiectiv, fa o investigatie si asupra afaceilor lui Iurii Ivanici si impartaseste rezultatele cu noi…
  Apropo, cand scrii „Domnul”, adica cu majuscula, trebuie sa ai in vedere pe Dumnezeu. Iar lui Iurii Ivanaci, daca il stimezi, poti sa-i spui mai simplu: domnul Rosca.
  Nu te transofma intr-un lingau ordinar sau un pupcurist neghiob, ca atunci pentru ce ai luat licenta!?

  Apreciază

 11. Buna sesizare SS, ca si eu folosesc uneori majuscula.. 😀
  Da, intr-adevar Cezar fa o investrigatie completa, pentru ca semeni si tu liderului ppcd care face investigatie tuturor nomenclaturistilor din AMN, dar despre cei din PCRM nici macar un cuvint. Asa tot nu-i corect.

  Apreciază

 12. si ce? daca fura si Rosca, il face asta mai breaz pe Filat? dat fiind ca autorul e un sustinator vadit al PPCD-ulu, nici nu ma astept sa faca ceva ce i-ar compromite pe acestia. socot ca e de datoria celor ce acuza PPCD-ul sa aduca dovezile ce i-ar demasca. nu stiu, totusi, daca a mai ramas cineva care ar avea nevoie de dovezi palpabile.

  Apreciază

 13. Ba Cezar, dar Nadejda cine e?

  Ca la oficiul starii civizile scrie ca pe sotia lui Vlad Filat o cheama „Sanda”. Nu iti cer nimic decit sa admiti adevarul, si sa-ti deai seama de greseala.

  Apreciază

 14. Nadejda este sotia domnului Filat, faptul ca el o dragosteste Sanda , e treaba lui certificatul de casatorie il poti vedea.

  Iar daca pe mine nu ma crezi, poti sa dai un telefon la PLDM si sa intrebi?
  eventual poti sa-ti dau numarul de mobil al ldomnului Filat.

  Apreciază

 15. Arata-mi certificatul de casatorie, daca „e treaba lui certificatul de casatorie il poti vedea. „.

  Am sunat numai ce la PLDM si mi-au confirmat spusele.

  Apreciază

 16. ce ti-o confirmat spusele mele? sau te prostesc mai departe sa pui intrebari naive. intra te rog pe aceasta adresa ca sa nu zici ca eu te mint si convinge-te ca cei care iti vor „binele” te folosesc pe tine contra PPCD, cum il folosesc si pe Chirtoaca ca sa mai faca ceva publicitate gratis, se vede ca se termina rubla ruseasca si o mai dau pe PR – http://www.polhist.hu/pdf/szi/feb2004.pdf uite-te te rog la pagina 17, era vorba despre o delegatie oficiala la o reuniune a internationalei Socialiste Unde Domnul filat a participat ca si membru al PD, desigur a fost insotit de Nadejda, sotia lui. Poate Mister Vladimir filat o dezmiarda pe sotie Sanda, dar in acte este Nadejda. imi pare rau sa te dezamagesc. Eu nu afirm lucruri goale. am mai polemizat la acest subiect si nimeni dupa asta nu a mai dat replici. Toate bune.
  PS. pPoate s-a recasatorit? cine stie poate a divortat? si traieste acum cu Sanda? Eu nu am auzit de asa ceva… Spor la munca intelectuala … si nu te lasa dus de nas de toti badaranii…

  Apreciază

 17. Eu mi se pare ca am scris mai sus ce cred… Si t-iam transmis lincul, iar in asemenea delegatii se duce oficial, ori si cel care sta alatrui de filat din intimplare doamna care il insotea acelasi nume?

  Iar aceste stiri care mi-leai pus sunt recente. In care el vorbeste de Sanda.

  Am spus daca esti atat de preocupat de falimia lui Vladimir Filat, nu ai decat sa mergi la serviciul starii civile cu acordul lui Filat si sa scoti ochelarii pe care numa oamenii nu-i poarta si sa intelegi ca sotia lui Filat a primit un apartament dupa afacerea tigareta de la un colaborator SRI la pretul de 10 lilionane lei romanesti, ceea ce era o nimica toata.

  Daca tot nu ai sa crezi nici dupa o asemenea investigatie, ti-as propune ca sa devii membru PLDM, pentru ca acolo sunt doar moamenicare le arati luna iar ei se uita la deget.

  Sper sa intelegi aluzia.
  Toate bune…

  Apreciază

 18. Nu cred ca ai capacitate intelectuala de a discerne anumite lucruri de asta imi permit ca ulterior sa nu-ti mai dau raspunsuri.

  Ai tot dreptul sa crezi ce vrei…

  Adevarul este ca „tarul e gol”…

  Apreciază

 19. Referitor la membrii PDLM pe care dl ADMIN ii considera cam saraci intelectual… il cunosc pe liderul PDLM tineret care a fost sef de promotie la specializarea finante la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si pe cativa dintre colaboratorii lor – studenti din primii 15% la specializarile la care studiaza. Eu cred ca nu sunt chiar asa de prosti…

  Apreciază

 20. Nu stiu ce ati vazut criminal in acest contract de vinzare , eu personal tot am cumparat in 1996 un apartament cu 3 camere in Iasi,daca doriti pot sa scanez contractul si sa-l expun. Dupa cum tin minte am platit vre-o 6000 $ , in contract suma a fost mai mica, asa a vrut persoana de la care l-am cumparat. Cu politica nu am nimic si pe Filat il cunosc numai de la televizor. In cazul dat informatia nu prezinta nici un interes. Am mai citit nu odata informatii prezentate de jurnalisti si politici,care din incompetenta pot face senzatie din orice ,pur si simplu punind semnul exclamarii sau intrebarii, care apoi dupa verificare nu face nici un ban. Omul care a prezentat contractul este un impostor care falsifica cifrele cel putin de 10 ori a ridicat pretul dupa cum tin minte. Apartamentele in Iasi au inceput sa creasca in pret in 2005 cind romanii au primt liber in Europa. Dupa cum imi amintesc asa era si pretul, mine voi verifica daca va grabiti gasiti cursul $ pentru 1996 in Romania. Am incercat sa gasesc cursul pentru 1996 si am gasit numai pentru 1998= 0.8 , ce inseamna ca in 1998 ar fi costat cam 40-50 milioane .Aceste ne permite sa presupunem ca pretul era destul de realsau nu foarte departe. In ce priveste vinzatorul , atunci vindeau pentru a investi anume asa persoane, fosti functionari sau in serviciu , care la timpul lor dupa revolutie au cumparat mai multe apartamente pe un pret de nimic.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s