Otravă în mâncare sau dulceaţă fără zahăr…


Lenin a zis: „pe animale sa le facem sa fie tot timpul semi-bolnave, nu prea tare ca sa poata munci pentru noi dar suficient de bolnave ca sa nu se poata revolta”. Iar daca mai au ceva energie, li se da sport, TV si destrabalare plus vodca.

Amploarea scandalului iscat pe tema „E”- rillor folosite în produsele alimentare i-a făcut pe producători şi comercianţi să se adapteze. După ce apele s-au mai liniştit, ei au învăţat cum să ducă de nas cumpărătorii. Nu mai scriu pe etichete arome sintetice, ci arome natural identice. Aşa că, aditivii sintetici nu mai sunt menţionaţi după codul E, ci după numele propriu-zis – acid citric, conservant, gelifiant etc. Cumpărătorul rareori se gândeşte că aceste ingrediente sunt de fapt aşa-numitele E-uri.

Boala mileniului III

Potrivit rapoartelor organizaţiilor internaţionale, mortalitatea în rândul populaţiei globului, cauzată de consumul alimentelor îmbogăţite cu substanţe artificiale, se află pe locul al treilea, după consumul de droguri şi medicamente şi după accidentele de circulaţie. Consumul îndelungat de produse alimentare aditivate sintetic provoacă distrugerea sistemului imunitar, care ajunge să producă anticorpi peste măsură, folosindu-i împotriva propriului organism, precum şi o serie de tumori maligne şi benigne.

Plasticul Margot

Un exemplu de aliment ce ar trebui evitat este margarina. Produsul a apărut în al doilea război mondial, în urma raţionalizării untului. Cercetătorii americani au descoperit, accidental, că dacă se încălzeşte la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, în prezenta hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obţine un produs alb. Acesta este asemănător untului, cu o structură moleculară identică cu cea a plasticului, pe care l-au botezat după numele soţiei (Margot) a unuia dintre savanţi. Până astăzi, margarina a fost „îmbogăţită” cu tot soiul de coloranţi, aromatizanţi şi vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodată. Grăsimile sintetice nu pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea în ţesuturi. Consecinţele pentru inimă, creier şi circulaţia sangvină sunt dezastruoase.

Cancer la plic

Supele concentrate conţin în exces glutamat de sodiu, E 621, (toţi cunosc la noi produsul „MEVINA”, „Maggi” etc.) considerat de specialişti ca una dintre cele mai cancerigene substanţe. Concentratul se obţine prin deshidratarea supelor şi a ciorbelor, preparate normal, dar în cantităţi industriale. Rezultă un praf, care este ulterior amestecat cu chimicale (coloranţi, aromatizanţi, conservanţi şi glutamat de sodiu), după care se ambalează în vid sau sub forma de cubuleţe. Poate v-aţi întrebat cum pot doua fire de morcov şi doua de pătrunjel dintr-un plic să dea acel gust. Nu pot! Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu, substanţă care supraexcită papilele gustative.

Glutamatul ucide celulele nervoase

Glutamatul se vinde producătorilor sub forma de cristale albe, fără gust, şi se combină întotdeauna cu alţi aditivi chimici, aromatizanţi. El se foloseşte şi pentru conservarea laptelui, brânzeturilor, mezelurilor şi ciupercilor. Organizaţiile de profil din UE duc o intensă campanie de interzicere a glutamatului de sodiu. Ministerul Alimentaţiei din SUA i-a informat public pe americani că glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc Alzheimer şi Parkinson.

Otrăvuri pentru copii

Fabricanţii de gumă de mestecat, destinată în special copiilor, folosesc nu mai puţin de şapte-opt tipuri de substanţe chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Cine mestecă regulat guma se expune colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid citric) şi cancerului (E950 şi E951). Şi băuturile răcoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E330) sau sarea de lămâie. Băuturile cu aromă de citrice sunt dintre cele mai dăunătoare. Coloranţii folosiţi, E102 şi E110, sunt foarte periculoşi. Nici mare parte din gemuri sau alte dulciuri nu sunt ceea ce par a fi, chiar dacă unii le aplică eticheta „produs natural”. Minciuna poate fi dovedita chiar de eticheta unde, la ingrediente, apare menţionat acidul citric, nelipsit din borcanele de gem. La fel de periculoase sunt bomboanele intens colorate şi, în general, tot ce conţine coloranţi. Chiar şi zahărul obţinut din sfeclă sau trestie este controversat. El lezează organele digestive, pe care le obligă să prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Producătorii au inventat şi substituenţi ai zaharului, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E 950 si E 951), care provoacă peste 70 de tipuri de boli mortale.

Alimente periculoase

Conform unui raport al Comisiei Naţionale de Oncologie, în România cancerul este în creştere alarmantă şi se estimează că va deveni în scurt timp boala mileniului III. Inamicii publici nr. 1: E211, E142 si E123, interzişi deja în SUA, UE, însă care sunt consumate în Moldova. Alimentele cu cele mai multe toxine, care trebuie evitate la consum, sunt margarina vegetala, guma de mestecat, uleiul de muştar, mezelurile, băuturile răcoritoare şi dulceţurile.

Atenţie la eticheta produselor alimentare!

Reclame

10 gânduri despre “Otravă în mâncare sau dulceaţă fără zahăr…

 1. crezi că nu am făcut-o? Cred că a făcut un fel de complex… i se pare mai puţin gustoasă hrana fără aceste „mirodenii” 🙂 Dar lupta continuă ;))

  Apreciază

 2. o veche zicala zice ca: suntem ceia ce mincam! asa ca noi singurei trebuie sa decidem ce consumam …unii daca vor mevina sa pape mevina da noi sa ne educam sa mincam produse autohtone ce sunt mai putin inflorite cu chimicate fatza de importurile turcesti de exemplu.

  Apreciază

 3. Nu stiu despre care Lenin este vorba. Daca se face trimitere la Vladimir Ilici Lenin atunci spun deschis ca nu cred. Nu cred din doua motive si anume:
  1. In acele vremuri, in Rusia, nu se punea problema pentru astfel de atitudini. Erau alte preocupari.Mai degraba cred ca in zilele noastre, unul sau unii dintre conducatorii lumii au gandit si spus acest lucru.
  2. In acele vremuri, chiar daca ar fi vrut sa spuna acest lucru nu era momentul potrivit. Tara trecea printr-o situatie grea, era nevoie de o participare a intregii populatii la redresarea tarii. Mai degraba astfel de atitudin sa apara in perioade lipsite de razboaie, de unitate si solidaritate umana, cand lumea pentru a fi condusa este mai intai dezbinata.

  Apreciază

 4. Nu stiu despre care Lenin este vorba. Daca se face trimitere la Vladimir Ilici Lenin atunci spun deschis ca nu cred. Nu cred din doua motive si anume:
  In acele vremuri, in Rusia, nu se punea problema pentru astfel de atitudini. Erau alte preocupari.Mai degraba cred ca in zilele noastre, unul sau unii dintre conducatorii lumii au gandit si spus acest lucru.
  In acele vremuri, chiar daca ar fi vrut sa spuna acest lucru nu era momentul potrivit. Tara trecea printr-o situatie grea, era nevoie de o participare a intregii populatii la redresarea tarii. Mai degraba astfel de atitudin sa apara in perioade lipsite de razboaie, de unitate si solidaritate umana, cand lumea pentru a fi condusa este mai intai dezbinata.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s