9 gânduri despre “Iurie Rosca despre Istoria Integrata şi „limba moldoveneasca”

  1. Nu stiu ce va place atat la acest Rosca. Daca a batut palma cu Voronin, pentru mine e tradator. La sfarsit spune: „suntem o tara pluralista in care informatia circula MAI MULT SAU MAI PUTIN LIBERA” :)) e de rasul lumii fratilor. un parlamentar sa se exprime asa??? Si asta tocmai intr-un discurs in care acuza totalitarismul.
    Explicati-mi si mie ce e cu evolutia sa politica. Eu sunt din zona Clujului si nu prea sunt la curent cu substraturile din MD.

    Apreciază

  2. Pai dak nu esti la curent cu evolutia de ce etichezi aiurea? Iurie Rosca este unicul lider al opozitiei din Moldova. La 4 aprilie 2005 a fost incheiat un „tratat de pace”, dupa un razboi de 15 ani. Conditiile principale vizau demonopolizarea puterii politice. In urma acestei demonopolizari partidele de opozitie au reusit sa ocupe numeroase functii de control si chiar sa cucereasca functia de primar general al capitalei.
    Paradoxal, dar exact acei care califica acest act drept „tradare” bineficiaza cel mai mult de pe urma „actului de la 4 aprilie”. In plus, argumentul 4 aprilie este folosit de unele partide marginale pentru atragerea voturilor de la PPCD.

    Apreciază

  3. precizare: tratatul de pace a fost incheiat dintre PPCD si Vladimir Voronin.
    Pentru alegerea presedintelui este nevoie de 61 de voturi din 101.
    Partidele de opozitie detineau 45 de voturi, comunistii 56.
    In cazul in care presedintele nu era ales urmau sa fie organizate alegeri anticipate, in conditiile in are Blocul pentru o Moldova Democrata se dezolvasera, iar comunistii urmau sa vina cu o majoritate absoluta.
    Astfel, pentru evitarea unor alegeri parlamentare anticipate, unul din partide urma „sa se jertfesca”. Acest partid a fost PPCD al lui Iurie Rosca.

    Apreciază

Lasă un comentariu