Adevăratele înfrângeri sunt renunţările la vis sau eşecul total al PLDM


Astăzi dis-de-dimineaţă, după ce am citit „Flux-ul”, am dat şi peste hârtiuţa „Timpul-ui”. Citesc titlul din pagina 3 „PLDM renunţă la referendum”.

Deşi Filat, care este finanţat din banii casieriei negre de la Moscova, a facut tam tam adevărat în toată ţara, a suferit un eşec total, fapt care demonstrează incapacitatea lor ca echipă să ducă o „treabă” până la capăt. Zvârcoleala care i-a cuprins pe democrat-liberali (un fel de bolboroseală ideologică unde au fost amestecate ingrediente antagoniste) s-a soldat cu împiedicarea de pragul cel de sus, ca să-şi dee seama de fapt că nu-l vor trece fără a se împiedica nici pe cel de jos, adică de 6%.

Deşi PLDM a aruncat sute de mii pentru această acţiune de PR, efectul ei cred că se reduce la zero, sau chiar vine ca o primă decepţie a „decepţionaţilor” care s-au refugiat la caldura „gazelor ruseşti”. Cu banii care i-a investit mister Filat, Iurie Roşca cred că obţinea „modificarea constituţiei şi ân China”, pe când aprigii apărători ai democraţiei „cu faţă de om obijduit”(cu referire la poza lui Filat din campania de la locale), n-au reusit să strângă nici măcar necesarul de iscălituri pentru a putea motiva aberaţia lansată de aceiaşi ortaci ai Moscovei. De ce aberaţie? pentru că „moldovanul”(vezi poza) Filat pe când fura statul, îmbogăţindu-se prin „contrabandă legală”, iertată-mi fie îmbinarea de cuvinte, ducândule fraţilor nosştri din Ţară, ţigări mai ieftine, sau vânzând fabrici de ciment la straini cu 200 de mii în loc de 15 milioane de Dolari, era unul din marii apologeţi ai „republicii parlamentare”. Acum credea că sfatul lui Pasat o să meargă, a investit şi bani, iar până la urmă a renunţat şi la asta, probabil şi-a amintit că a luptat pentru republica parlamentara cândva.

Acum, ca niste copii se plâng, vedem în aceiaşi fiţuică, cine sunt vinoveţii faptului că Filat nu a reuşit să adune iscăliturile necesare. Cine credeţi ca sunt? Primarii PPCD, PD şi PCRM care cică au refuzat categoric să autentifice iscăliturile din satele lor. Apoi dezvinovăţirea care urmează este faptul că mebrii PLDMişti au fost supuşi presiunilor, fiind anchetaţi. Articolul se îngloadă în ultima parte cu promisiunea apocaliptică a lui Shwartzneger – I’ll be back! Adică vom reveni atunci când vom putea.

Această situaţie mă face să-mi dau seama cat de neputincioşi sunt unii care în pofida faptului că au bani cu sacu nu reuşesc să depăşească starea de nulităţi politice. Când citesc de , cică presiunile din partea autorităţilor, constat că „flăcăii plini de hormoni de progesteron” nu au capacitatea să lupte în condiţii extreme, şi-mi aduc aminte de protestele organizate de PPCD, în care Iurie Roşca în fruntea „armatei” din Noua Generaţie nu s-au clintit nici atunci când, spre exemplu la Casa Radio, au ieşit cu Kalaşnicov să ne intimideze. Îmi aduc aminte de câinii care erau în Gradina Publică care erau gată să primească comanda „взять”. Dar am rezistat şi fără a boci dând vina pe guvernanţi, dar mai ales nu am renunţat la visele şi aspiraţiile pentru care luptăm şi în continuare.

Eroii se nasc în glorie, şi mor în mizerie domnule Filat!

Oamenii de bună credinţă, sunt cu INIMA curată, iar răsplata lor este mare…

Închei cu versul unui luptător, care este sfânt al închisorilor comuniste – „Adevăratele înfrângeri sunt renunţările la VIS!

Anunțuri

9 gânduri despre “Adevăratele înfrângeri sunt renunţările la vis sau eşecul total al PLDM

 1. e un articol superb.
  şi eu sunt cu inima curată pentru că am făcut tot ce mi-a stat în puteri.
  acum stau puţin şi la pământ. ca să văd dacă mam avut dreptate. totul depinde de 2009, dacă se adevereşte scopul pentru care am luptat – atunci scopul scuză mijloacele – iar PPCD ştie să îşi atingă scopul.
  Poate sună puţin cam laş, dar, asta e – suntem de fire aşa.

  Apreciază

 2. Mare bandit Filat, cum poti sa fii atat de nemernic, a furat atata si acum o face pe politicianul necompromis. O sa spun la toti prietenii mei cine este acest Filea! Felicitari pentru articol, vad ca Rosca va invata si sa scrieti bine, bravo!

  Apreciază

 3. O fabrica a minciunii e PPCD-ul, impreuna cu Fluxul si Eurotv. De mult nu mai aveti cu ce va lauda si incercati sa impingeti ochii lumii spre probleme imaginare.

  cezar, cred ca te-a crescut rosca de mitel si te-a educat sa-i fii rob devotat pana dupa poarta iadului.

  Apreciază

 4. Prefer sa discut cu oamenii nu cu fricosi care se ascund dupa litere mici. Cat despre minciuni, cred ca se refera la cei care umbla stazi racnind pe strada cu lozinci populiste, si hraneste electoratul cu circ. Daca vrei sa vezi adevartatele minciuni, iti pot transmite contractul de vanzare cumparare a fabricii de ciment de la Rezina, sa vezi Filat cum este democrat, sau contractul de vanzare cumparare a apartamentului de la Iasi scris pe sotia sa, in urma tranzactiei reusite cu tigari. lasa-mi un e-mail corect si ti le expediez, ca sa nu spui ca eu mint sau Rosca minte. Astazi in parlament Filat incepe sa boceasca ca un copil, se pare ca a esuat toata mascarada sa de bufon indopat cu bani rusesti, si cere deja iertare, invinuindu-l pe Chirtoaca ca ar putea sa creasc mai tare decat dansul.

  Pe mine m-a crescut tata de mititel care m-a invatat ce inseamna neam , limba si demnitate. Iar rob sant numai al lui Dumnezeu, Iurie Rosca imi este prieten si camarad de lupta. Ai ceva impotriva?
  Sau esti frustrat ca tu nu ai asa prieteni care sunt data mereu sa-ti fie alaturi?

  Apreciază

 5. Cezare, felicitari, articolul e reusit. Doar nu inteleg ce a facut Filat in PD-ul lui Diacov impreuna cu Tanase, Godea si altii. Erau intr-o barca totusi, acum PD-ul e intr-o barca cu PPCD…
  Nu e simplu deloc. Sunt convins ca cetatenii trebuie sa manifeste neincredere fata de toti politicienii de astazi. Urechean – ce a cautat el la Moscova ajutorul lui Putin la alegerile din 2005? Voronin – a tot promis si compromis… mincinos mare. Desi PL e o adunatura de antisemiti si motani de casa nu il pot acuza pe Chirtoaca.. dar nici crede. Musuc, mare mucenic si disident (cu parul lins ca un vitel) acum se linguseste pe linga Voronin, cu coada intre vine!
  Si Filat nu este mai bun, bogat din bani furati.. Bine ca a stiut sa fure.. da la noi se fura peste tot. Sa vedem cit nu va fi prins cu oca mica, dar oare e asa de ager? Cit despre Rosca.. N-am ce spune, o personalitate puternica. Totusi nu cred ca e …normal(sorry). Avem noi nevoie de unul ca Hitler? E populatia noastra proasta cum spui dar nici chiar sa te autoizolezi frate, nu face. Doar nu i-a facut-o nimeni, si-a facut-o cu propriile miini. Cum as putea sa sustin PPCD in conditiile in care toti il critica pe Rosca? Asa cred ca ma pun martor pentru el desi nu stiu ce scopuri urmareste. Si cum as putea inchide gurile rele, cum as putea indeparta neincrederea proprie? Poate a fost demonizat, totusi decizia de a pleca din partid au luat-o fiecare de sine statator. Sunt sigur ca nu au fost educati, cultivati. Dar cine trebuia sa-i educe daca nu Profesorul? E o tactica care nu duce la victorie : „Vine cine vrea ramine cine poate”. Doar la alegeri v-ati zbatut,ati investit pentru votul nostru, si lupta pentru el nu trebuia sa se incheie atunci.
  Acum cred ca singura solutie ar fi ca Rosca sa apara ca un erou pozitiv, dar cred ca dupa 20 de ani la conducerea PPCD-ului ar trebui sa propuna un succesor. Stiu ca suna groaznic – plecarea lui Rosca, se destrama partidul, etc. Cezare, de ce atita frica ca asta ar strica procentului PPCD? Ba dimpotriva… PPCD nu e doar Rosca.

  Cind privesc Noua Generatie vad citiva membri „activi”, adica cei care nu isi pun prea multe intrebari privitor la veridicitatea unor actiuni ale conducerii, si o mare de membri „inactivi”, care au fost insa activi inainte. Sa fie coincidenta sau nu, dar sunt persoane in care am incredere si ii respect. Am ajuns la concluzia ca 90% sunt mai capabili si mai „curati” decit cei care activeaza acum. Desi nu e totul rau.Inca cred in schimbare.

  Apreciază

 6. Sper ca sa ramai in continuare ferm ca schimbarea este posibila, si sper sa nu cazi in ispita comoditatilor. Stii te intrebam de bani odata… Sa punem umarul fiecare si sa contribuim la dezvoltarea tarii. Toate bune.

  Apreciază

 7. In primul rand esti complet agramat…nu stapanesti limba romana macar la nivel gimnazial
  Limba engleza iti este necunoscuta, nu esti in stare sa scrii corect numele unui actor cunoscut …. Schwarzenegger
  Asa ca de ce ne-ar interesa continutul articolelor tale platite de rosca si voronin

  Apreciază

 8. Virgil, esti atat de destept, creerul iti incape in craniu? Nu conteaza cum am scris familia unui strain, asa cum nu-l prea intereseaza pe el cand mie imi scrie un strain familia gresit, iar daca nu te intereseaza continutul articolelor scrise de mine nu ai decat sa nu le citesti. Iar daca ti-au perturbat echilibrul emotional nu ai decat sa mergi sa te relaxezi in sanul naturii departe de civilizatie ca sa te refaci dupa trauma suportata.

  Apreciază

 9. Imi place articolul! E scris frumos din punct de vedere artistic. Dar nu ma refer si la continut. PPCD-istii intotdeauna au putut sa vorbeasca frumos verzi si uscate si sa minta lumea.
  Am fost si eu membru PPCD, din pacate. Rosca e un tradator. Va aduc argumente cite vreti daca le solicitati. Referitor la Filat… Sa fi fost adevarate afirmatiile negative la adresa dumnealui, nu era sa fie acum la libertate. De ce daca aveti atitea dovezi ca domnul Filat e criminal, nu il inchideti !!!??? Mai ales ca e un dusman deschis al comunistilor. Sa fi fost Filat criminal, Voronin avea motive sa-l inchida. Si asta o facea cu mare placere. Dar Filat e in libertate… Ginditi-va la asta! Numai vorbe aiurea. L-amk vazut pe domnul Filat plingand atunci cind vedea omul simplu cum sufera. Credeti-ma! Sunt psiholog. Pot vedea diferenta dintre un om care plange cu adevarat si un care joaca. Un dusman mai mare ca Filat si PLDM pentru comunisti, pentru PPCD si pentru Voronin NU EXISTA. Deaceea toti ii arunca invinuiri in vant! Think about it…! Succes!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s