Ambasada SUA de la Bucuresti confirma declaratiile antiromanesti ale lui David Kramer


O declaratie mai iesita din contextul uzual diplomatic a creat valuri saptamana trecuta, la Chisinau si Bucuresti. David Kramer asistent al secretarului de stat al SUA pentru probleme ale democratiei si drepturile omului, a afirmat, in cadrul unui interviu televizat, ca „Oficiali din cele doua tari ne-au dat asigurari ca Tratatul privind frontiera de stat dintre Republica Moldova si Romania este finalizat in proportie de 95%.

Dupa semnarea lui va deveni posibila si semnarea tratatului de baza intre Republica Moldova si Romania, ceea ce va permite ameliorarea relatiilor bilaterale, scrie George Damian in editia de astazi a ziarului ZIUA, preluat de Romanian Global News.
Tot ZIUA a cerut confirmarea celor declarate de Kramer la ambasada SUA de la Bucuresti. Raspunsul ambasadei confirma veridicitatea declaratiilor lui Kramer, insa lucru extrem de interesant, nu spune nici-o clipa ca acesta exprima punctul de vedere oficial al SUA.
„Raspunzand la solicitarea Dvs, Ambasada SUA de la Chisinau confirma veridicitatea declaratiilor dlui David Kramer, Asistentul Secretarului de Stat al SUA, facute in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune N4, si preluat de alte organizatii media.
Cu deosebit respect,
Sectia Cultura si Presa
Ambasada SUA la Chisinau”

Surse ale Romanian Global News de la Washington au confirmat iritarea pe care declaratiile lui Kramer a produs-o in cercuri influente ale Departamentului de Stat si care au vazut in declaratiile asistentului secretarului de stat al SUA, un posibil motiv de slabire a parteneriatul strategic cu Romania. Si asta exact acum cind SUA au mare nevoie de aliati puternici in zona Marii Negre.
In cercurile de putere din SUA au existat permanent oficiali care doreau o apropiere de Moscova si o « detensionare » a relatiilor ruso-americane. Respectivele idei, in general apropiate si finantate de serviciile secrete ruse, au reusit sa fie izolate de-a lungul timpului, iar influenta lor eliminata sau atenuata pana la disparitie.
Prin declaratiile sale David Kramer pune in dificultate chiar si pe oamenii politici romani care au dus o politica de apropiere fata de SUA. Acestia au ales SUA ca partener strategic tocmai pentru ca SUA a fost alaturi de interesulele majore romanesti de a intra in NATO si UE dar si de a democratiza al doilea stat romanesc, adica Basarabia, stat in care locuiesc 3 milioane de romani, si de ai aduce pe acestia inapoi acasa, adica in Europa. Ori ce poate fi mai important pentru Romania decat 3 milioane de romani ! David Kramer incearca sa fractureze exact acest interes strategic, major al Romaniei si al romanilor, facand presiuni ca unul dintre cele mai criminale tratate incheiate vrodata, Tratatul Ribentropp-Molotov sa fie batut in cuie, de data asta in varianta moderna.
Nu au fost facute publice reactiile Presedintelui Basescu la aceste declaratii. Speram ca ele au existat si ca au fost pe masura. Asta daca mai avem pretentia ca Romania este inca un stat !

Sursa: RGNPress.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s