Manifestările publice ale homosexualilor sunt inacceptabile


Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Marian Lupu, a declarat, la Bălţi, în cadrul unei întâlniri cu studenţii şi profesorii de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din localitate, că manifestările publice ale homosexualilor nu sunt acceptabile. În cadrul aceleiaşi întâlniri, Lupu a specificat că „româna şi moldoveneasca sunt aceeaşi limbă”.
„La nivel privat, este treaba fiecăruia de ce orientare este. Dacă mâine Bruxellesul ne va spune că una dintre condiţiile pentru aderarea la Uniunea Europeană ar fi să instituţionalizăm sau să punem pe bază de lege paradele minorităţilor sexuale, asta nu înseamnă că noi o vom face”, a mai spus Marian Lupu.
Precizăm că Marian Lupu este al doilea politician, după liderul Partidului Popular Creştin Democrat, Iurie Roşca, care ia atitudine publică privind inoportunitatea manifestărilor publice ale minorităţilor sexuale. Reamintim că preşedintele PPCD a rostit, recent, în cadrul unei şedinţe plenare a Parlamentului, un discurs, în care condamnă exhibiţionismul comunităţii homosexualilor şi lesbienelor, pledând pentru fortificarea unei societăţi morale în Republica Moldova.
Totodată, spicherul a făcut şi câteva referiri la aşa-zisul conflict identitar din Moldova. „Româna şi moldoveneasca sunt aceeaşi limbă. Una”, a declarat, textual, Lupu. „Partea politică a problemei nu trebuie să afecteze procesul educaţional, astfel încât ar urma să fie fixat foarte clar chiar şi în documentele normative că denumirea politică a limbii este cea moldovenească, iar în paranteze să fie indicat şi calificativul „română”, a precizat sursa citată.
Igor BURCIU, FLUX

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s