Declaraţia Fracţiunii PPCD din Consiliul Municipal Chişinău


În urma multiplelor sesizări venite din partea populaţiei, consilierii PPCD din CMC s-au întrunit luni, 19 mai curent într-o şedinţă extraordinară în care au constatat situaţia alarmantă creată în domeniul prestării serviciului public de alimentare cu apă ca urmare a aplicării Deciziei 5/4 din 25.03.2008 a Consiliului municipal Chişinău.
Prin această Decizie, propusă de Primăria Chişinău şi votată de majoritatea din Consiliu, s-a pus în aplicare un mecanism de calcul al consumului de apă potabilă şi menajeră care s-a dovedit a fi pentru oameni unul jecmănitor.
Sunt cazuri când un consumator casnic este pus să achite factura care depăşeşte de şase ori consumul real înregistrat de contorul individual.
Situaţia creată în domeniul public prin acţiunile iresponsabile ale administraţiei prejudiciază toţi consumatorii şi riscă să degenereze în conflict social.
În aceste împrejurări, fracţiunea PPCD din CMC propune următoarele:
1. Anularea în regim de urgenţă a Deciziei 5/4 din 25.03.2008 în şedinţa extraordinară a CMC din 22 mai 2008.
2. Anularea facturilor distribuite şi recalcularea consumului de apă pentru luna aprilie curent conform vechiului regulament.
3. Elaborarea şi punerea în aplicare de către administraţia publică locală din Chişinău a unui nou mecanism de calcul şi plată pentru apa consumată prin care cetăţenii vor achita doar consumul real de apă indicat de contoarele individuale.

Chişinău, 19 mai 2008

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s