Comunicatul de presa al asociatiilor creştin-Ortodoxe


Astăzi la casa presei s-a desfăşurat conferinţa de presă organizată de mai multe asociaţii ortodoxe:

Vă propun mai jos sa urmariti textul documentului:

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din Moldova (ASCOM) şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Moldova (ASCOR) se arată nedumerite de modul în care o parte din mass-media a reflectat reacţiile populaţiei Chişinăului la tentativa aşa-numitului „Centru de informare Gender-Doc” de a organiza un marş în Piaţa Marii Adunări Naţionale, încălcând, în acest fel, legea cu privire la întrunirile publice, încercând să provoace dezordini de stradă, în pofida faptului că avea cunoştinţe cu privire la reacţiile populaţiei oraşului. Reamintim că Centrul de informare Gender-Doc a recurs la acţiunile sale ignorând interdicţia administraţiei publice locale.

În ceea ce priveşte modul în care acest eveniment a fost reflectat în instituţiile media, am vrea să precizăm următoarele lucruri:

1. În timpul contramanifestaţiilor nu a avut loc nici un fel de incidente şi nici un caz de aplicare ai forţei.
2. Intervenţia directă a poliţiei, în modul în care îşi dorise „Gender-Doc” ar fi putut solda cu reacţii violente şi dezordini de stradă care ar fi pus în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor.
3. Contramanifestaţia nu a prezentat o expresie ai unei sau mai multe organizaţii, aşa cum s-a afirmat anterior în presă, ci a prezentat o reacţie firească ai populaţiei locale. În acest fel, toată responsabilitate pentru declanşarea dezordinilor în masă aparţine exclusiv centrului de informare „Gender-Doc”.

Subliniem că interzicerea acţiunilor de către primăria municipiului Chişinău este total justificată. În conformitate cu Articolul 8 din „Legea cu privire la întrunirile publice”, autorităţile publice locale sunt obligate să interzică acţiunile publice care au drept scop: „subminarea siguranţei naţionale, săvârşirea infracţiunilor, încălcarea ordinii publice, moralităţii publice, drepturilor şi libertăţilor altor persoane. ”

În ceea ce priveşte activitatea a Centrului de informare Gender-Doc, am putea afirma că existenţa acestuia s-a axat în special pe propagarea perversiunilor sexuale în rândul tinerilor, participând chiar la elaborarea unui curs şcolar care urmărea pervertirea şi coruperea minorilor. În timp ce activiştii gay neagă faptul că ar fi dus o activitate de prozelitism există numeroase cazuri în care sus-numita organizaţie a desfăşurat „seminare” pentru tineri în cadrul unor instituţii de învăţământ şi în incinta sediului organizaţiei în cadrul cărora propagau „normalitatea” relaţiilor homosexuale, prezentând acestea chiar în calitate de „alternativă” modului normal de viaţă. Membrii Gender-Doc deseori declară că în rezultatul acestor „seminare” unii tineri îşi „redescoperă” o altă identitate sexuală, devenind noi partizani ai organizaţiei. Subliniem că persoanelor care sunt „asistate” de această organizaţie i se sugerează că modul de viaţă homosexual este unul natural şi imposibil de depăşit, în pofida faptului că în lume există numeroase asociaţii religioase şi laice care reprezintă foşti homosexuali care se ocupă cu asistenţa psihologică şi reabilitarea socială ai foştilor homosexuali („Homosexuals Anonymous Fellowship Services”, „National Association for Research and Therapy of Homosexuality”, organizaţie non-religioasă care reuneşte specialişti pe probleme psihologice şi psihiatrice) .

În acest fel, „clienţilor” acestui Centru de informare se sugerează că această tulburarea psihocomportamentală are un caracter ireversibil, sporind astfel dependenţa faţă de organizaţie, aşa-numiţii „homosexuali” fiind de fapt victimele organizaţiei Gender-Doc. În acest caz, activitatea Gender-Doc vine în contradicţie flagrantă cu Legea cu privire la asociaţiile obşteşti: Articolul 4 (3) „Se interzice constituirea şi desfăsurarea activităţii asociaţiilor obşteşti care atentează la drepturile şi interesele legitime ale cetatenilor, la sănătatea oamenilor şi la morala publică”.

Rămânem nedumeriţi de angajarea organizaţiilor care luptă pentru drepturile omului în calitate de avocaţi ai liderilor „Gender Doc”, aducând acuzaţii nefondate autorităţilor publice locale şi organelor de forţă, justificând de fapt activitatea ilegală ai organizaţiei menţionate, fapt care aduce un prejudiciu grav procesului de reformare şi democratizare ai societăţii moldoveneşti în acest fel fiind distorsionată noţiunea de „drepturile şi libertăţile omului”. Mai adăugăm de asemenea că astfel de asocieri ai persoanelor cu comportament homosexual şi bisexual creează un risc sporit pentru răspândirea bolilor sexual transmisibile, inclusiv virusul HIV SIDA devenind un focar periculos pentru viaţa şi sănătatea cetăţenilor statului.

Afirmaţia precum că acceptarea activităţii organizaţiilor homosexuale şi oferirea unui statut juridic cuplurilor de acelaşi sex ar fi obligatorie pentru aderarea la Uniunea Europeană este una total falsă. Un şir de state care au devenit membri ai UE în ultimele valuri de aderare (Bulgaria, România, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia etc.) nici până în ziua de azi nu au acceptat uniunile persoanelor de acelaşi sex. Mai mult decât atât, în una din ultimele directive cu privire la combaterea discriminării, care are un caracter obligatoriu pentru toate statele membre Uniunii Europene, minorităţile sexuale sunt excluse.

Deci, luând în consideraţie pericolul social pe care îl reprezintă „Centrul de informare Gender-Doc” şi activitatea îndreptată împotriva ordinii morale şi periclitarea securităţii sănătăţii şi vieţii cetăţenilor, facem apel către autorităţilor statului de a lua măsuri care ar duce la stopare activităţii şi scoaterea în afara legii ai sus-numitei organizaţii, crearea mijloacelor necesare pentru reabilitarea şi asistenţa victimelor acestei asociaţii, fapt care ar permite reîntoarcerea acestora în sânul societăţii şi ai familiei.

Reclame

3 gânduri despre “Comunicatul de presa al asociatiilor creştin-Ortodoxe

 1. Sunt de acord cu casatoriile intre barbat si femeie dar mai inti de toate ar trebui sa va informati inainte de a posta. In constitutie se spune nu despre femeie si barbat ci despre soti.

  Apreciază

 2. Domnule Anonim. Va invit sa cititi constitutia Republicii Moldova, si sa gasit articolul 48. De 4 ani sunt pe baricade in apararea familiei. M-am informat suficient ca sa pot duce o polemica cu orice jurist in acest domeniu.

  Articolul 48

  Familia

  (1) Familia constituie elementul natural şi fundamental al societăţii şi are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului.
  (2) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
  (3) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege.
  (4) Copiii sînt obligaţi să aibă grijă de părinţi şi să le acorde ajutor.

  http://www.president.md/const.php?page=8220&lang=rom#8220

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s