De ziua internaţională a familiei PPCD apara familia traditionala


Stimaţi colegi,

Onorată asistenţă,

Am considerat de datoria mea să ies la această înaltă tribună pentru a face publică poziţia creştin-democraţilor în legătură cu manifestările tot mai agresive şi mai neruşinate ale unor grupuri marginale ale societăţii noastre de a impune societăţii practicile sexuale anormale ca pe o normalitate. Există anumite curente în lume care urmăresc surparea temeliilor morale ale societăţii şi care caută să penetreze şi să se răspândească şi în societatea noastră. Recenta tentativă de a organiza o aşa-numită paradă a homosexualilor şi a lesbienelor în centrul Chişinăului este o dovadă scandaloasă în acest sens. Am urmărit cu atenţie reacţiile critice ale celor care se declară victime ale intoleranţei, ca şi ale pretinşilor apărători ai drepturilor omului împotriva lui Dumnezeu şi a creaţiei Lui.

Tot aici aş remarca şi uşurinţa cu care o parte a presei devine instrument de manipulare a acestor grupuri zgomotoase care atacă morala publică. O astfel de lipsă de discernământ se explică prin atitudinea potrivit căruia într-o democraţie fiecare poate să facă orice.

Să nu uităm, însă, că Republica Moldova este una dintre cele mai religioase şi mai creştine ţări din Europa. Statisticile arată că circa 98% din populaţia ţării noastre mărturiseşte credinţa creştină ortodoxă, alături de fraţii catolici, baptişti sau de alte confesiuni creştine. Celelalte culte religioase sunt şi ele promotoare ale unor valori morale tradiţionale, pe care se şi întemeiază o societate care vrea să dăinuie în timp. Nimeni nu împiedică în ţara noastră, nici legile, nici practica activităţii organelor de stat, ateismul sau lipsa oricărei credinţe religioase. Şi totuşi, noi, ca reprezentanţi ai poporului, avem datoria morală să reprezentăm interesele majorităţii covârşitoare a oamenilor care ne-au adus în această sală prin votul lor şi care au convingeri moral-religioase.

Partidul Popular Creştin Democrat împărtăşeşte viziunea creştină asupra omului şi a lumii ca operă a lui Dumnezeu. Dumnezeu-Creatorul ne-a creat pe noi, creaturile lui, după chipul şi asemănarea Sa, ne-a făcut fiinţe responsabile în faţa Lui şi ne-a dat legile morale de organizare a societăţii. Însăşi morala ca sentiment al răspunderii omului este o derivată a sentimentului religios, iar noi ca oameni de stat avem datoria să veghem la asigurarea moralei publice. www.ppcd.md

Manifestările de genul celor care s-au consumat recent în centrul capitalei sfidează morala publică şi legile ţării. Mai grav, astfel de acţiuni ale celor care îşi zic de orientare netradiţională atacă în mod direct instituţii fundamentale ca FAMILIA, BISERCA ŞI ŞCOALA.

Iar în felul acesta sunt atacaţi copiii noştri, este agresat viitorul acestei ţări. Legile ţării noastre la acest capitol sunt perfect euroconforme, statul apără dreptul la intimitatea vieţii private, inclusiv la astfel de ocupaţii care în mod obişnuit trezesc reacţii de repulsie. Însă una este intimitatea vieţii private şi cu totul altceva este invadarea ostentativă a spaţiului public cu asemenea manifestări de sfidare a bunului simţ. Iată de ce cred că acei cetăţeni acre au reacţionat activ şi paşnic împotriva grupului care a descins în piaţă a fost perfect justificată.

Să nu uităm, dragi colegi, că una din sarcinile de bază ale statului constă în asigurarea perpetuării poporului său. De aceea, pentru noi, de o primă importanţă este protecţia a familiei, ceea ce presupune asigurarea dezvoltării sănătoase din punct de vedere fizic şi psihic a copiilor.

De menţionat este faptul că art. 48 din Constituţia Republicii Moldova stabileşte foarte clar că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.” Astfel, este evident că activitatea ONG Gender Doc-M sfidează litera şi spiritul Legii supreme a societăţii şi statului, pledând pentru legalizarea aşa-ziselor căsătorii homosexuale. Şi mai grav este faptul că această organizaţie chiar a simulat un fel de oficiere a unei căsătorii între două persoane de acelaşi sex arătând astfel că pledează pentru desfiinţarea instituţiei familiei, aşa cum astăzi aceasta este acceptată de întreaga noastră societate.

Promovarea şi aplicarea acestei ideologii în unele state s-a răsfrânt negativ asupra instituţiei familiei şi a perturbat temeliile armoniei sociale. Se ştie de asemenea că mulţi dintre purtătorii virusului HIV/SIDA sunt homosexualii.

Mulţimea cazurilor de abuzare sexuală a copiilor care se constată acum în unele ţări din occidentale, reprezintă o consecinţă directă a unei viziuni eronate asupra sexualităţii. Iată de ce trebuie sa-i protejăm pe copii noştri de propaganda făcută de unii ONG-işti, precum şi de unele instituţii mass-media, care le perturbează viaţa.

Noi nu avem intenţia de a discrimina persoanele adulte care simt o tendinţă homosexuală. Avem tot respectul pentru fiecare persoană, care are discernământ şi alege în mod liber modul în care îşi trăieşte viaţa. Ceea ce însă nu trebuie să uite nimeni este faptul că pentru modul în care uzăm de libertatea noastră vom răspunde, fiecare în parte, în faţa Lui Dumnezeu. Dragi colegi, fac apel către toate partidele politice, către instituţiile mass-media, către întreaga societate civilă să manifestăm răspundere şi solidaritate în apărarea copiilor noştri, a familiei şi a moralei publice. Aici nu e loc nici de competiţie politică, nici de indiferenţă.

Sexualitatea este o chestiune intimă, care ţine de viaţa privată a fiecăruia şi este amoral să transformi o chestiune intimă în subiect de propagandă homosexuală şi de demonstraţie publică. Atunci când unii încearcă să organizeze parade ale homosexualilor, trebuie mai întâi să se întrebe dacă nu cumva asemenea evenimente publice, nemaiîntâlnite în istoria Republicii Moldova, sunt de natură să îi sfideze în mod obraznic pe cetăţenii formaţi în cultura noastră creştin-ortodoxă care este a majorităţii absolute, majoritate care este în consens de viziune asupra moralei cu celelalte culte din ţara noastră.

Constituţia Republicii Moldova prevede clar în art. 28 că „Statul ocroteşte viaţa intimă, familială şi privată”. Considerăm că această garanţie constituţională este mai mult decât suficientă pentru cei care decid să aibă o viaţă sexuală deviantă. Pentru asta ei nu pot fi discriminaţi. Dar noi nu putem admite ca integritatea spirituală, morală şi psihică a copiilor noştri să fie pusă în pericol de cineva care, fiind mânat de porniri deviante, încearcă să creeze precedente abominabile în ţara noastră.

Homosexualitatea reprezintă un eşec moral şi existenţial, prin pierderea menirii omului de a se împlini pe sine însuşi prin urmaşi. Prin actul creaţiei Dumnezeu a dat viaţă bărbatului şi femeii, imprimându-le menirea de a fi „un singur trup”, în scopul perpetuării neamului omenesc. În faţa acestei realităţi evidente, homosexualitatea reprezintă un abuz lipsit de finalitate, un eşec al instinctului de conservare a speciei umane.

Dragi colegi, am fost şi trebuie să rămânem creştini, responsabili de faptele noastre în faţa Lui Dumnezeu. Iar consensul naţional în privinţa integrării europene nu poate fi o scuză pentru stimularea unor astfel de manifestări care aduc atingere convingerilor noastre religioase şi morale, ca şi obligaţiei statului de a proteja familia, copiii şi morala publică.

Vă mulţumesc.

Anunțuri

10 gânduri despre “De ziua internaţională a familiei PPCD apara familia traditionala

 1. Nu imi vine sa cred ca in parlamentul Moldovei a rasunat aceasta declaratie. Eu credeam ca toti politicienii de la noi merg la compromisuri cu pederastii, in dorinta de a obtine suport din exterior. Totodata nu ma asteptam sa o faca chiar Rosca. Vad ca acesta e un barbat cu coaie, care nu se teme de eventualele critici ale unor cretini. E o dovada de curaj fara precedent. Bravo lui. Nu stiu ce sa mai scriu, dar ma mandresc ca vicepresedintele parlamentului tarii mele a avut curajul sa se ridice in apararea familiei si a moralitatii. Nu stiu daca mai exista asemenea precedente onorabile in parlamentele din regiune…
  Ii urez lui ROSCA NUMAI SUCCESE! M-A IMPRESIONAT TIPUL! Mai da Doamne de astea ca el.

  Apreciază

 2. Intradevar, poyitia exprimata de PPCD este una fara precedent in RM. Si ma simt mandru ca fac parte din aceasta echipa care stie sa apere valorele neamului romanesc. Indiferent de curentele care se abat asupra noastra si promovate sub paravanul integrarii in UE, noi trebuie sa ne integram in Europa contribuind la imbogatirea culturala si spirituala, daruindule spiritualitatea si credinta specifica neamului romanesc tuturor tarilor din europa, si nicidecum invers, sa cadem prada postmodernismului degradant si anticrestin.

  Ma inchin in fata acestor oameni care au ascultat demersul facut de catre noi.
  Domnul sa va binecuvanteze!

  Apreciază

 3. Avem nevoie de o infuzie de asemenea oameni politici si in Bucuresti, in celalat parlament romanesc.

  Initiatorul, sau initiatorii acestui acestui document sunt de fapt niste marturisitori ai credintei crestin ortodoxe.

  Cine indrazneste sa se ridice impotriva Familiei, formate asa cum a dorit Dumnezeu, dintr-un Barbat si o Femeie, se ridica impotriva Sfintei Treimi, impotriva Creatiei, adica mai simplu impotriva lui Dumnezeu.

  Sa va dea Dumnezeu mantuire, miluire si ajutor tuturor celor care ati avut curajul sa va alaturati acestor Oameni remarcabili, Romani adevarati, aparatori ai valorilor morale crestin-ortodoxe.

  Apreciază

 4. Multstimate Domnule Carstea, am ramas profund miscat de cuvintele de sustinere, pentu ca in urma publicarii pe grupuri si pe blog-ul meu am primit ca raspuns , foarte multe injurii si chiar amenintari. Nuam frica de ei, doar sper ca si cei care au avut curajul de acest act fara precedent in istoria romanilor sa ramana teri in convingeri si noi cei mai tineri vom sustine asa oameni casa nu cada prada atacurilor din exterior. \\putini oameni care pot infrunta cu atata demnitate pacaatul care capata dimensiunea de „valoare” in Europa.
  Doamne afuta!
  Sa fiti alaturi de noi!

  Apreciază

 5. Draga domnule Cezaras,

  Tot ce-mi doresc este sa nu fiu ca Sfantul Apostol Petru atunci cand il asigura pe Mantuitor, ca el nu-L va trada niciodata, iar Domnul nostru i-a spus ca o va face de trei ori, chiar in acea noapte.

  Daca Marele Apostol a dat inapoi, asta inseamna ca numai batandu-ma(ne) cu caramida in piept ca nu voi(vom) cade atacurilor din exterior, mi-e frica ca o patesc ca Sfantul si apoi sa cad. Spun ca mi-e frica sa nu fac ca Sfantul, deoarece eu stiu ca nu am pocainta Sf. Ap. Petru si cazut voi ramane.

  Asa ca sa-l rugam pe Dumnezeu sa ne intareasca, iar cand va veni momentul marturisirii sa Fie cu noi cu toti, ca sa nu cadem si sa-L tradam, ristignindu-L inca odata.

  Dumnezeu sa ajute tot poporul roman de pretutindeni sa ramana ortodox, iar dumneavoastra si generatiei tinere si foarte tinere va va reveni greaua misiune ca Romania si, macar 80% dintre romani, sa ramana ortodocsi.

  Sa nu uitam(ti) nici de fratii sarbi, care platesc cu sange si, care sigur vor primi cununa muceniciei. Mai marii lumii le-au facut un mare bine duhovnicesc, evident fara ca ei sa doreasca acest lucru, i-au transformat intr-o Biserica marturisitoare, luptatoare, o biserica incercata, deci puternica. pe ei cei care si-au vazut bisericile distruse de satanisti. Mai mari lumii (adica sustinatorii homosexualitatii, ecumenismului, globalizarii, etc) au harazit pentru tara lor, Serbia ortodoxa, alta religie, dar ei nu stiu ca portile iadului nu vor birui adevarata Biserica a lui Dumnezeu.

  Nu cu lozinci si cu discursuri fulminante trebuie sa ne inarmam, ci cu multa rugaciune. Trebuie sa stam mult de vorba cu Dumnezeu, sa ne marturisim Lui, sa ne facem partasi cu El prin Sftanta Impartasanie, sa incercam sa biruim propriile noastre patimi, sa luptam sa ramanem ortodocsi credinciosi practicanti si invigatori ai neputintelor noastre. Atunci Dumnezeu o sa-i bata pe vrajmasi pentru noi , nu noi biete starvuri fricoase si mincinoase vom birui, ci dragostea lui Dumnezeu pentru Creatia Sa, pentru Adevar.

  Cu dragoste,
  Sorin Carstea

  Apreciază

 6. Mult sens in aceste cuvinte. Dumnezeu si rugaciunea sa este cred ca cea mai puternica arma pe care o are Romanul. Nicio bomba atomica ruseasca sau americana, nu va putea nimici ceea ce a fost zidit prin cuvantul lui Dumnezeu.

  Imi place felul in care abordati lucrurile, daca nu e „secret”, ce sunteti de profesie?

  Apreciază

 7. Domnule Cezar,

  Nu-i secret, sunt inginer, iar ceea ce v-am scris nu este de la mine, ci de la sfinti si sfintiti parinti.

  Oricum ramaneti aproape de Biserica Ortodoxa, luptati cu dumneavoastra mai intai de toate, iar cand va veni vremea, otelit fiind prin puterea credintei incercate prin focul rugaciunii, treceti la fapte si marturisiti-va convingerile si dragostea de Hristos; dar numai daca duhovnicul va va da bine-cuvantare pentru aceasta, altfel vrajmasul va ataca cu cea mai perfida arma: slava desarta.

  Doamne ajuta!
  Sorin Carstea

  Apreciază

 8. Pingback: Chris-Wallace.com - Web Designer and Developer

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s