Gay-ii instiga la violenta!


Chiar din ziua de Duminica, cand populatia Chisinaului a oprit desfasurarea paradei gay, iar presa de sistem de la Chisinau s-a grabit sa prezinte evenimentul suspect de partinitor, oferind chiar si informatii revoltator de false.

Astfel, EuTV povesteste ca „protestatarii s-au luat la bataie” si prezinta doar relatarile manipulative ai reprezentantilor gay-lor, fara a preciza despre ce fel despre ce „incidente” e vorba. Acelasi lucru il face si ProTV-ul care a incercat din rasputeri sa prezinte homosexualii drept victime iar principalii vinovati politia si „gruparile extremiste”. Jurnal de Chisinau vine cu un titlu destul de provocator: „Primăria şi poliţia au dat dovadă de comportament discriminator faţă de minorităţile sexuale”. In articol din pagina web al ziarului se afirma ca „membrii organizaţiei Gender-doc au fost salvaţi de autocarul in care se aflau, pentru că mulţimea nu a putut ajunge la ei”, uitand probabil ca homosexualii chiar se aflau in „mainele multimii” si totusi nu au fost supusi nici unui act de violenta. Cat nu s-ar parea de paradoxal, dar cel mai adecvat evenimentele au fost prezentate de catre portalul de stiri unimedia.md, care apartine unor fosti activisti pro-gay, datorita faptului ca redactorii acestei publicatii fiind angajati in relatarea unor adunari ai Partidului Liberal Democrat, nu a fost prezenti la cel mai important eveniment al zilei si au fost nevoiti sa preia in graba materialul de pe novopress.info, la acea ora era unica sursa de informatie care a prezentat evenimentul din centrul orasului. „Timpul” vine ca deobicei cu ironizari la adresa participantilor incercand sa prezinte in culori intunecate Biserica Ortodoxa, chiar in pofida faptului ca nici un preot nu a participat la contramanifestatie. Restul saptamanalelor urmeaza sa-si prezinte articolele vineri.

As vrea sa amintesc ca actiunea de duminica a avut loc destul de pasnic, iar organizarea paradei gay venea in contradictia flagranta cu legea cu privire la intrunirile publice, in timp ce autoritatile locale au interzis organizarea unor manifestatii care ar putea prezenta un pericol pentru ordinea publica si decizia acestora poate fi destul de justificata de deciziile Curtii Europene ai Drepturilor Omului.

Nu poate trece pe neobservate faptul ca reprezentantii Gender Doc s-au aratat nemultumiti de faptul ca politia nu a intervenit impotriva a celor peste o mie de persoane care au iesit in strada. Ma intreb, oare homosexualii au urmarit drept scop declansartea unor violente de strada si provocarea unor ciocniri dintre fortele de ordine cu veterani ai armatei si tinerii crestini?

Nu suntem partizani ai autoritatilor locale sau de stat, dar marturisim ca actiunile politiei au fost destul de rationale si responsabile, iar datorita lor au fost inlaturate orice riscuri de declansare a unor acte de violenta, atat de mult dorite de activistii Gender-Doc. Este semnificativa reactia homosexualilor care priveau destul de ironic multimea: la intrebarea reporterului ProTV daca sunt hotarati sa organizeze actiunile de strada in pofida reactiei localnicilor, gay-ii au strigat entuziasmati : „DA!”

Chiar si dupa cele intamplate liderul homosexualilor din Moldova a declarat nestingherit incadrul unui interviu oferit canalului EuTV, ca intentioneaza sa organizeze alte tentative de provocare ai populatiei la dezordini in masa. Gender Doc este o organizatie care primeste finantari din strainatate in masura in care este persecutata. Sa intelegem ca activistii gay doresc sa riste chiar cu pretul sanatatii sau vietii unor cetateni de dragul obtinerii unor granturi?
Cine este in acest context prezinta cu adevarat un pericol pentru securitatea si ordinea publica?

Novopress Chisinau

Reclame

2 gânduri despre “Gay-ii instiga la violenta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s