Basarabia spune NU Gay-lor!


Deja de o saptamana populatia din Chisinau era agitata: cica un grup de homosexuali veniti de prin aiurea au de gand sa marsaluiasca prin centrul capitalei. Totusi, activistii pentru prima data in istoria moldovei au depus flori la monumentul „victimilor holocaustului”, cu care deobicei se asociaza.

Chiar in primele ore ale diminetii se simtea o atmosfera de incordare: tot centrul orasului era patrulat activ de politie, agentii serviciilor de informatie si securitate filmau staruitor tinerii care se adunau in grupuri.

Asa cum s-a comunicat pe internet, militantii anti-gay urmau sa se adune in fata Palatului National. Reprezentantii cultelor protestante, din motive necunoscute, au decis organizarea unei actiuni „pro-familia” separate.

Dupa port si comportament se puteau evidentia si grupurile care au venit sa opreasca actiunile Gender-Doc: reprezentantii Asociatiei Ortodoxe Sfanta Maica Matrona, batrani, Noua Dreaptatineri, barbati cu barbi, fete in batic si fuste lungi, skinheazii in bocanci si national-bolsevicii cu fetele acoperite, de asemenea tinerii de la ASCOR (Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Basarabia) si ASCOM (Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Moldova).

In timp ce lumea se pregatea de actiuni discutand activi miscarile care ar urma sa fie facute in cazul sosirii „sodomitilor”, protestantii organizasera o campanie de promovare a propriilor culte, dar nu erau luati in seama, la moment exista o problema ceva mai importanta.
Stirea despre sosirea autobuzului cu „cu baieti albastri” s-a raspandit asemenea unui fulger. Lumea brusc s-a indreptat spre strada 31 august, unde in fata Bibliotecii Nationale se pregateau deja de mars cu pancarte si baloane.

„Nu-i lasati sa treaca!” a strigat o femeie in varsta si multimea a blocat ca in cleste autocarul. Din toate colturile strazilor continuau sa soseasca grupuri de oameni, veteranii razboaielor din Afganistan si Transnistria faceau ordine printre multime pentru a debloca traficul rutier.
Unicul protest simbolic pe care au reusit sa faca homosexualii a fost aruncarea unui balon pe geam, care se ridicase in sus si disparuse printre crengile copacilor. Si alti „pasageri” din autocar au incercat sa faca acelasi lucru, dar toate baloanele au fost sparte de oamenii din strada.
Fetele activistilor gay nu exprimau optimism. La incercarea de a face cateva poze acestea si-au intors spinarea ziaristilor demonstrand infricosatoarea inscriptie: „The European Parliament si watching” („Parlamentul European va priveste”). Probabil saracii gay nu sunt in : Comisia Europeana a refuzat adoptarea directivei care ar prevedea interzicerea discriminarii minoritatilor sexuale.

Deja era evident ca planurile Gender-Doc esuasera, iar orice incercare de a organiza niste actiuni de protest s-ar putea soldata cu acte de violenta din partea populatiei locale care este vadit nemultumita de „strainii albastri”. Homosexuali au fost nevoiti sa-si stranga steagurile, pancartele si sa bata in retragere: doar dupa ce au asigurat multimea ca nu vor organiza nici un fel de marsuri, activistii gay au fost lasati sa plece in pace, fara a fi supusi unor violente.
Dupa ce a plecat autocarul, multimea de oameni s-a indreptat spre Piata Marii Adunari Nationale, pentru a se asigura ca „baietii albastri” nu se vor reintoarce, fapt care, judecand dupa reactia populatiei, era putin probabil.

Cultul baptist organizasera un miting in fata cladirii guvernului. Skinheazii plecasera sa patruleze sediul Gender Doc, domnisoarele national-bolsevice imbracate in negru (semi-skinhead, semi-antifa) si cu fetele acoperite purtau in mana afise „anti-gay” iar unul din veteranii din afganistan anuntasera: „Razboiul s-a terminat fratilor, hai pe acasa!”

Sursa: Novopress Chisinau

Update:

Atitudinea Bisericii Ortodoxe in problema homosexualitatii

Problema homosexualitatii in Biserica Ortodoxa apare ca pacat ce a fost si este condamnat de catre autoritatea biblica si societate. Promovarea homosexualitatii este o intoarcere la un mod de viata pagan.

Parada homosexualilor din Chisinau preconizata pentru data de 11 mai curent este un nou atentat la valorile crestine bimilenare din acest spatiu, o incalcare a normele noastre morale.

Dupa invatatura Bisericii Ortodoxe ,,Familia este un asezamant dumnezeiesc si temelia vietii de obste. Ea se intemeiaza prin casatorie, prin legatura dintre barbat si femeie, binecuvantata de Dumnezeu in fata Sfantului Altar”.

Sfanta Scriptura este categoric impotriva acestui pacat. Astfel, in Vechiul Testament citim urmatoarele: ,,Sa nu te culci cu barbat ca si cu femeie; aceasta este spurcaciune…uraciune” (Levitic 18, 22-23). Hristos ne invata: „Nu stiti oare ca trupurile voastre sunt ale lui Hristos? Sau nu stiti ca trupul vostru este templu al Duhului Sfant, Cel ce este intru voi, Cel pe Care de la Dumnezeu il aveti?”.

Unii spun ca Evanghelia nu osandeste homosexualitatea. Dar Hristos nu osandeste, el cheama la schimbarea vietii. Atitudinea reprobatoare a lumii fata de homosexualitate e de ordin social si nu are nici o trasatura comuna cu condamnarea de catre Hristos a murdariei, nici cu binecuvantarea pe care o da El inimilor care si-au pastrat curatenia.

Acest pacatu va introduce in aceeasi masura vrajmasia, adevaratul razboi intre sexe. Pacatul este atat impotriva ratiunii, cat si a instinctului, Parintii Bisericesti numindu-l desfrau impotriva firii sau sodomie, dupa locuitorii cetatii Sodoma si Gomora care au pierit din cauza acestui pacat (Facere 19, 24-25). Pedeapsa pentru acest pacat in Legea Veche era – moartea (Facere 10, 13).

Iar Noul Testament ne scrie referitor la acest pacat urmatoarele: ,,Pentru aceea Dumnezeu le-a dat unor patimi de ocara, caci si femeile lor au schimbat fireasca randuiala cu cea impotriva firii. Asemenea si barbatii, lasand randuiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins in pofta lor unii pentru altii, barbati cu barbati savarsind rusinea si luand cu ei rasplata cuvenita ratacirii lor” (Romani l, 26- 27). Intre cei care nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu se numara idolatrii, adulterii si sodomitii (homosexualii) (I Corinteni 6, 9- l1).

Sentintele canonice ale Bisericii Ortodoxe ii includ pe sodomiti, ucigasi, vrajitori si adulteri sub aceeasi pedeapsa. Astfel, canoanele Sfintilor Parinti prevad o pedeapsa indelungata de epitemie (oprire de la cele Sfinte, indreptare, curatire, fagaduinta de a nu mai repeta pacatul, pocainta).

Homosexualitatea, adica desfraul impotriva firii, trebuie combatuta din mai multe pricini, dintre care:

1. sodomia este un pacat strigator la cer;
2. este un pacat indreptat impotriva legii firii;
3. la cuplurile homosexuale lipseste iubirea jertfelnica, iubirea desavarsita care transfigureaza si spiritualizeaza actele de iubire trupeasca din cadrul familiei intemeiate dupa modelul familiei paradisiace,
4. homosexualul vede in persoana cu care pacatuieste un obiect necesar satesfacerii placerilor, facand-o si pe aceasta desfranata;
5. desfraul impotriva firii zdruncina stabilitatea familiei, care reprezinta ,,o celula sanatoasa a Bisericii si societatii”.

Biserica Ortodoxa stabileste ca toate faptele homosexuale sunt inacceptabile din punct de vedere moral, ele dauneaza scopului si functiei directe a organelor trupesti si nu au nici o valoare procreatoare. Biserica nu poate sa binecuvinteze pe homosexuali, care doresc sa traiasca si sa-si exprime sexualitatea impreuna, mai mult decat poate s-o faca in cazul celor care savarsesc adulter sau in cazul desfranatilor.

Ei trebiue sa faca o alegere, fie sa se abtina de la acte sexuale, fie sa se rupa de comunitatea deplina cu Trupul lui Hristos. Cu toate ca aceasta patima este considerata de Biserica ca reprezentand cel mai jos nivel care poate atinge fiinta umana, fiind strigator la cer, ea condamna pacatul si nu pe pacatos, asteptand de la el intoarcerea la ce este firesc omului, tratandu-l prin mijloacele bisericesti de insanatosire morala.

Biserica lui Hristos a avut de la inceput o atitudine de tip terapeutic. Ceea ce mantuieste este ascultarea de Dumnezeu si credinta pe care se intemeiaza. Credinta vindeca.

Biserica Ortodoxa din Moldova prin slujitorii si credinciosii ei se roaga pentru luminarea mintii celor ce se afla in intuneric si sunt intr-o astfel de patima, asteptand pocainta si indreptarea lor. In acelasi timp suntem ingrijorati de implicarea unor structuri care promoveaza acest „virus” social si urmaresc scopuri meschine.

Indemnam oamenii de buna credinta sa ia o atitudine fata de acest fenomen, pentru a fi dezradacinat din societatea noastra.

15 gânduri despre “Basarabia spune NU Gay-lor!

  1. foarte bine. Chiar nu inteleg de ce ar trebui gay-i sa faca proteste. Orientarea lor sexuala e treaba lor personala, si nu ar trebui sa faca chestia asta publica. daca ii deranjeaza discriminarea ar trebui sa-si tina homosexualitatea pentru ei, nu sa o expuna. Copiii sunt influentati negativ de destule lucruri, acest lucru numai ar inrautati in timp situatia.

    Do what you wonna do. But make sure nobody will be influenced. Ok, you think that being gay is OK. Great. It’s none of our business. Just keep it to your self and don’t try to promote this in any way. DON”T.

    Apreciază

  2. draga cezar,
    sincer nish nu stiu de ce imi mai cheltui timpu’ scriind un post care oricum il stergi, eh, da’ nu se poate sa taci, nu?
    am sa te invit la un simplu exercitiu, se numeste „Ma uit dintr-o parte”
    si poa’ sa-l faca oricine citeste
    uitativa dintr-o parte la restul, care chipurile au venit sa va apere:
    citez „skinheazii, legionarii, Noua Dreapta in bocanci si national-bolsevicii cu fetele acoperite, de asemenea tinerii de la ASCOR (Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Basarabia) si ASCOM (Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Moldova).”
    skin-heazii? mama! nationalistii si bolsevicii? cine sunt ei, au o educatie, sunt oameni care inteleg ceva?
    nu. sunt masini. simple masini cu idei copiate.
    cei de la ascor si ascom nu se deosebesc prea tare, numai ca ei o fac pe legionarii, chipurile in scopuri nobile.
    va rog, nu fiti mi catolici ca papa
    si sa nu va f*** care si pe unde si-o pune
    si sa nu va f*** cu cine si-o pune
    si cine in p*** mea va inchipuiti ca sunteti sa hotarati totul? (iaca, mi-am dat pe fata sexu’ :), ai si IPu’ – foc la ghete)
    si de ce daca esti hetero ai dreptu’ sa te f*** unde vrei si cu cine vrei?
    de ce nu vin skinheazii in cluburile de noapte si pe la after-party-uri si pe la orgiile care se fac in ch, unde toti se ling si iti pangaresc dumnezeul, cezare?
    acolo doar tot se fac aceleasi pacate ca in sodoma si gomora?
    si de ce dumnezeu, daca se lauda ca isi iubeste oamenii, i-a creat pe invers? avem un dumnezeu care isi bate joc de noi? sau e dumnezeu mort care n-a existat niciodata (intrebare de 1 milion, precis ca stergi comentariul acum)
    uite cate idei de posturi la blog ti-am dat
    bafta in lupta ta cu fobiile sociale!

    Apreciază

  3. pentru aista fara nume
    si asta ii bine ca nare nume ca nu merita sa aiba nume
    nu dumnezeu iau creat pe p******
    da satana
    dumnezeu ii va distruge
    cum a distrus doua orashe
    nu te bucura
    p**** mai iau un pic
    si le va veni timpul judecatiii
    cind tii rau
    oricu ajungi sa zici OF DOAMNE

    Apreciază

  4. Unu fara nume, s-ar putea sa fii chiar cel care m-ai injurat prin SMS, insa nu ma supar, inteleg reactiile emotionale.
    Nu am sters nici un mesaj de pe blogul meu, si nu o voi face nici in continuare, in afara de spam. Eu sunt adeptul liberei exprimari doar ca aceste limite nu trebuie sa depaseasca anumite limite daca nu crestine, atunci morale.

    Desi nu imi place sa dialoghez cu oameni care raman anonimi, totusi vreau sa-ti explic, precum am explicat azi si in luarea mea de cuvant pe piata.
    Mai inti de toate, nu judeca oamenii care au venit acolo, incerci sa aplici generalizarea prin prezenta a catorva grupuri marginale precum National-bolsevicii sau Skeenhezii, insa nu poti spune nimic rau de soldatii care au luptat in Avganistat si Transnistria, poate datorita lor azi inca avem tara. Din partea ASCOR niciodata pot sa sutin sus si tare nu am instigat niciodata la violenta, dimpotriva am discutat si cu grupurile mai extremiste de a pastra calmul actionand in conformitate cu legislatia RM.

    Noi am protestat contra fenomenului homosexualitatii nu contra oamenilor care au devenit robii acestei patimi. Si contra unor grupuri care stiu sa profite pe seama lor sa scoata bani grasi din bugetele occidentale, acolo fiind foarte multi care au uitat nu doar de Dumnezeu dar si cum au aparut pe lumea asta.

    Ne revoltam noi sau nu, realitatea este una si este dureroasa, homosexuali au fost sunt si vor fi, insa acest lucru nu presupune ca o abatere de la natural trebuie transformata in normalitate, deasemenea daca ei si-au ales constient aceasta cale, de ce trebuie exteriorizata, astfel incat mise incalca dreptul meu la viata privata si la intimitate? De ce sunt necesare paradele, care de altfel poarta un caracter global, deja, sa zicem pur intimplator, sau acest fenomen tinde a deveni o piedica si un element care degradeaza societatea. Aici putem vedea principiul lui Sun Tzi din arta razboiului, unde se distruge natiunea din interior. O alta latura pe care nu o pot accepta este faptul ca ei sunt foarte agresivi, si se victimizeaza atat de tare incat ai crede ca toti vor sa-i omoare. Ori aceste tactici sunt bine invatate si puse in aplicare in lumea intreaga. Acesta este inca un motiv, in plus la cel crestinesc de a ne iubi aproapele, de a nui lovi sau omori. In plus, ei fiind o minoritate absoluta, atenteaza direct la Constitutia tarii, la traditia religioasa si la morala si sanatatea publica. Intr-o emisiune recenta la EuTV doamna care reprezenta GederDOC M a subanteles ca doresc schimbarea constitutiei, acest lucru demonstrat si de actiunile lor anticonstitutionale de mimare a casatoriilor neformale. Care este legitimitatea unui astfel de grup? Parlamentul este ales de cetateni, ONG-ul reprezinta un grup care utilizeaza lobby si advocacy pentru a promova interese de grup. Aceasta este binevenita atata timp cat nu atenteaza la interesele majoritatii, ori aici Legea este cea care stabileste raportul intre Putere si societatea civila.

    Daca eu mine doresc infiintarea unei asociatii care promoveaza pedofilia, casatoriile de la 11 ani, si mai initiez si un partid precum tentativa din Olanda, desigur ca voi fi condamnat, poate chiar si judecat, ceea ce face aceasta sociatie nu este departe de exemplul de mai sus. De ce? pentru ca se promoveaza niste lucruri care vin in contradictie cu insasi natura umana, si cu dreptul natural garantat atat de Dumnezeu prin credinta cat si de Conventia Europeana Pentru Drepturile Omului.
    Astfel, domnule fara nume, sa-ti fie clar ca nimeni nu doreste lichidarea fizica a vriounui suferind, sau promovarea violentei apropo, termenul de homofob este unul inadecvat, homo nu este homosexual – este om, sau in talmacire directa – Barbat. Omul este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, insa Dumnezeu a creat omul liber si i-a oferit posibilitatea de a alege unde se ofera calea buna si cea gresita, desigur termenii trebuie definiti pentru a nu crea confuzii – aici in corelatie cu principiile naturale universale si din punct de vedere ale teologiei. Astfel nu putem ura un om care a ales o cale care il duce spre pierzarea sufletului, trebuie sa-l ajutam sa se reintoarca la starea naturala. Aici e ca si cu fenomenul globalizarii. Acum societatea e divizata intre cei care accepta Globalizarea si cei care lupta cu ea, in fapt Globalizarea este ceva inevitabil ca proces, totul depinde de atitudine pe care o ai.

    Facand trimitere la expresiile tale licentioase, te sfatuiesc sa nu fii agresiv, si sa nu impui altui om care are alta viziune la ce sa nu se gandeasca, si ce sa nu-l intereseze.
    De fapt aceste expresii lingvistice sunt chiar arma impotriva ta, negatiile ne fiind percepute de constient, de fapt sugerezi omului ca sa se gandeasca la ceea ce tu nu ai dori.

    Daca e prea complicat ce am spus, iti dau un exemplu”Nu te gandi la piciorul tau stang” – asai ca tea-i gandit la piciorul tau stang, pentru a nu uita la ce nu trebuie sa te gandesti?

    Toate bune,
    Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!
    Va rog de ma iertati…

    Apreciază

  5. Vreau copiii mei sa creasca intr-o societate sanatoasa si o sa lupt prin toate mijloacele sa nu se piarda moralitatea de pe aceasta palma de pamant. Suficient cat ne-au calarit leshii, turcii si muscalii…ultimii o mai fac inca…
    Sa nu permitem ca un grup de oameni slabi din punct de vedere emotional sa ne distruga din interior, sa ne fure dreptul de a ne dezvolta si de a ne creste copiii intr-un mediu sanatos si moral!

    Apreciază

  6. e si logic sa nu ti se para. asa iti este gindirea liberala. bine. am o intrebare: citi homosexuali cunosti personal?
    si altceva mai am sa iti spun cu mironositele din ziua de azi. le-ai auzit ce cuvinte „evlavioase” cuvintau duminica la protest? eu nu ma consider mironosita, dar vorbesc mult mai frumos ca cele care pretind a fi.

    Apreciază

  7. Domnisoara Gherbovetchii, eu sunt adeptul gandirii conservatoare, nu stiu unde ai intrevazut liberalism in cele expuse de mine. Am vorbit cu cel putin 3 homosexuali, care pana la urma au recunoscut ca este un pacat si chiar sunt frustrati de acest lucru. Unul chiar incearca sa mimeze uneori ca este impotriva lor desi e constient ca este la fel ca ei. Conteaza mult faptul ca au recunoscut ca ei sunt dependenti de un viciu si eu ii ajut la invingerea acestei patimi. Vad ca in afara de ce-ti arata ProTV nu vrei sa observi. Au fost sute de femei care au protestat pasnic, dar desigur, acelea nu prezinta interes pentru Pro TV din acest motiv ai vazut-o doar pe una si tinzi sa generalizezi fenomenul. Chiar daca ai un limbaj mai elevat, gandurile care le exprimi poarta o conotatie agresiva, invinuindu-ma nefondat de ceea ce ti s-a parut.
    iar pentru a mai lectura cate ceva despre liberalism sa nu mai faci confuzii de genul acesta citeste aici

    Apreciază

  8. multumesc, dar prefer să citesc în limba română. rusa o las pentru alţii.
    oricum e binevenită precizarea ta despre liberalism.
    homosexualii cu care eu am vorbit chiar nu consideră că este un păcat. se simt bine aşa. doar că societatea nu îi înţelege.
    Postul Protv nici eu nu sînt de acord cu ei uneori, mai ales cînd caută senzaţii. dar eu am vorbit cu alte 2 femei. nu cu cea din imagini.
    apropo, postul meu pe blog a fost pus înainte de a urmări filmul la Pro.

    Apreciază

  9. Am vazut cu ochii mei cele intamplate ieri si nu imi vine sa cred ca cei ce se numesc „oamenii credintei si a domnului” pot injura, tipa, trage cu picioarele, scanda cu URĂ ,,,, oare asta va invata BIBLIA? asta propagati si in biserica??? URĂ????????? Domnul in care cred eu nu ma invata asa! Pai voi in ce Domn credeti???? mi-e sila de oamenii care se dau drept „legioneri ai Hristosului” cind sunt cei care seamana si varsa ura in societate, care fac dreptatea cum o vad ei si care cred ca astfel vor avea locuri de VIP in rai!!!!

    Nu fratilor, nu!!!!!

    Apreciază

  10. Dreptate pentru homosexualitate! sa va fie rusine moldoveni ca va discriminati intre voi. Astfel de reactii sunt demne de o republica bananiera, nu de o tara ce se vrea europeana.

    In Romania se fac parade gay din 2002 si la fiecare parada suntem paziti de jandarmi, chiar daca nu toata populatia este de partea noastra.

    Cu ce drept judecati voi sau Biserica pe altii? Ia sa interzicem si greva profesorilor, si protestul ecologistilor, dar mai presus de toate sa interzicem prostia.

    Dreptate pentru homosexualitate! GAY-DE LA DECEBAL SI TRAIAN

    Apreciază

  11. Razvane draga, dezorientarea sexuala nimeni nu-ti interzice s-o manifesti acasa, in intimitatea ta. Dar de ce sa faca cineva o parada gay in centrul orasului meu, o parada a unui fenomen care este impotriva firii majoritatii absolute?
    RM nu este Olanda si nici n-o sa fie vreodata. Noi de firea noastra santem mai conservatori si recunoaste ca asta nu impiedica nici intr-un fel continuarea vectorului european asa cum speculeaza unii.
    Cu ce drept judec eu sau biserica? da nimeni nu va judeca atata timp cat nu atentati la integritatea morala a intregii comunitati. Repet: acasa in intimitatea voastra faceti ce vreti si nimeni nu va interzice.
    Stie fiecare care este principiul de baza a drepturilor? eu beneficiez de un drept daca aceasta nu te impiedica pe tine sa beneficiezi de dreptul tau. Or, tu organizand o parada gay, motivand ca ai dreptul la exprimare si la multe altele, imi incalci mie dreptul la un mod de viata sanatos!!!
    sper ca argumentele mele au fost bine constientizate

    Apreciază

  12. Trebuie trecut repede la fapte gay au inceput sa aiba deja drepturi si mai ales ajung sa fie privilegiati ca-n europa de vest , respect rusilor care au interzis aceasta miscare scarboasa plina de lepadaturi si de fututi in cur care maine poimaine ajunga sa infieze copii. Problema cu homosexualitatea e veche de mii de ani insa trebuie inabusita. Ma dezgusta toti bulangii.

    Apreciază

Lasă un comentariu