Tinerii de la Orhei au discutat despre feciorie, castitate şi fidelitate conjugală


„Fii protejat de Dumnezeu”, acesta a fost sloganul unor seminare organizate joi, 7 mai, de către parohul Bisericii „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din oraşul Orhei, Sergiu Aga, în colaborare cu misiunea socială a Mitropoliei Basarabiei, „Diaconia”.

Tinerii voluntari implicaţi în acest proiect le-au vorbit elevilor din liceele „Onisifor Ghibu” şi „Alecu Russo” din Orhei despre virtuţile creştine ca fecioria şi fidelitatea soţilor în cadrul familiei binecuvântate de Dumnezeu, virtuţi care trebuie să fie cunoscute şi urmate de către adolescenţi şi care îi vor apăra de toate pericolele la care se expun cei care duc o viaţă desfrânată, cum ar fi contractarea unor boli şi maladii în urma întreţinerii unor relaţii sexuale până la căsătorie sau extraconjugale.

Sergiu, un tânăr care a participat la organizarea acestor seminare, a afirmat că pentru un adolescent, eticheta, impusă astăzi pe diverse căi, „stilat, modern şi protejat” nu i se potriveşte şi doar virtutea castităţii apropie tinerii de Dumnezeu. Totodată,  părintele Sergiu Aga a menţionat că mai multe companii şi ONG-uri răspândesc informaţii şi modele ce impun tinerilor o viaţă desfrânată, distribuie anticoncepţionale, împingând tinerii spre desfrâu, iar despre adevăratele metode ce pot să păstreze integritatea trupească şi sufletească a adolescenţilor de multe ori nici nu pomenesc.

Reprezentanţii „Misiunii Diaconia” au anunţat că în luna iunie vor implementa în oraşul Orhei proiectul „Dar din dar”, în cadrul căruia vor îndemna tinerii să urmeze exemplul voluntarilor care au predat în cadrul acestui seminar în vederea susţinerii persoanelor aflate într-o situaţie dificilă. Astfel, grupul de voluntari va organiza vizite la domiciliul bătrânilor singuratici cu scopul de a evalua situaţia acestor persoane în etate şi de a le oferi sprijinul necesar în treburile casnice. Mai mulţi elevi din clasele superioare de învăţământ vor ajuta copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă peste hotare la pregătirea temelor pentru acasă. De asemenea, în cadrul proiectului, va fi creat un fond de binefacere, în cadrul căruia persoanele care vor dori să-şi ajute semenii vor dona haine, încălţăminte, obiecte de uz casnic. Voluntarii vor dona aceste obiecte persoanelor bolnave sau cu o situaţie materială precară. Specialişti din diferite domenii vor oferi în mod voluntar consultaţii localnicilor. Totodată, vor fi organizate întâlniri cu un grup de alcoolici anonimi pentru a-i ajuta să treacă mai uşor peste perioada de reabilitare psihologică în baza unui program care promovează valorile creştine.

Reprezentanţii Misiunii Sociale a Mitropoliei Basarabiei „Diaconia” afirmă că implicarea tinerilor în acest proiect are ca scop promovarea solidarităţii sociale la nivel comunitar, bazate pe principii creştine. Tinerii dornici de a contribui la crearea unor condiţii mai bune pentru persoanele defavorizate se vor putea adresa pentru detalii părintelui Sergiu Aga. Voluntarii participanţi în cadrul proiectelor implementate de către Misiunea Socială „Diaconia” colaborează cu tineri voluntari din alte ţări în cadrul acţiunilor de binefacere şi a taberelor de vară organizate de Misiune.

Virginia ROŞCA, FLUX

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s