UNIMEDIA – sau grija faţă de aproape…


Astazi, 23.04.2008 UNIMEDIA publică un articol care nu m-a lăsat indiferent, chiar m-a inspirat a scrie acest comentariu! Titlul acestui articol mi-a provocat zâmbetul. Însă în afara de buna dispoziţie, cred necesar să fac unele precizări:

Să începem cu TITLUL:

PPCD are şanse să nu treacă actualul prag electoral în alegerile din 2009″acest titlu fiind considerat de echipa de „profesionisti” drept unul, care ar cuprinde esenţa întregului articol. Înaintând, observăm că subiectul articolului constituie anunţarea rezultatului unui sondaj, care prezintă procentele acumulate de partidele din RM dacă acum, Duminică s-ar fi petrecut alegerile parlamentare. Sunt evidenţiate partidele care v-or trece actualul prag electoral de 6 %. Printre ele „din întimplare” nu figurează PPCD. Urmărind firul logic, scoatem în relief „ingrijorarea” UNIMEDIA, de fapt ca şi a altor publicaţii gen Jurnal sau Timpul, care se avântă în elogierea PPCD-ului din 2002, de faptul că PPCD – INCREDIBIL 😀 – nu figurează printre partidele care ar depăşi pragul. Următorul lucru care îl observ este faptintul că UNIMEDIA este atât de îngrijorată de o eventuală absenţă a PPCD din componenţa Parlamentului din 2009, încât în prima frază a articolului se atenţionează despre faptul că PCRM rămâne în continuare extrem bine cotaţi, pe când PPCD riscă să nu treacă pragul electoral, citez „…dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri 46% din populaţie ar vota cu Partidul Comuniştilor. Cei care optează pentru PCRM sunt, în special, persoanele în etate, de naţionalitate rusă şi ucraineană, cu nivel de studii şi nivel socio-economic scăzut. Partidul Popular Creştin Democrat are şanse să nu ajungă în viitorul legislativ întrucât sondajul arată că formaţiunea ar putea acumula doar 4,6 la sută din voturile alegătorilor. Referitor la posibilul succesor la Preşedinţie, cele mai mari şanse sunt acordate fostului prim-ministru Vasile Tarlev (13% faţă de 8% în noiembrie 2007), care l-a devansat pe Marian Lupu (12%).” De asemenea vedem prognozele afirmate de Ghicitoarea Tamara, despre viitorul preşedinte. 😀 S-ar părea că este pur şi simplu o constatare inocentă, însă UNIMEDIA, fiind afectată de noutatea aflată, uită să pomenească despre importanţa blocului care a fost subiect electoral şi a ocupat o pozitie mult mai bună faţă de PPCD, sau de ceea ce a mai rămas din bloc, adică AMN şi cu neglijenţă enumeră procentele altor partide , printre care şi PDM, PL şi PLDM.

Avansăm, „În ultimii ani nivelul de interes al populaţiei ţării pentru politică este în continuă descreştere„, deducţia care urmează – „Cu toate acestea, Vladimir Voronin este personalitatea politică ce se bucură de cea mai mare încredere din partea populaţiei…” În rest sunt cifre, cifre şi iar cifre care confera articolului o notă de plictiseală îmbinată cu indiferenţă şi apatie…

Acum vreau să încep cu începutul, cum zic unii, 🙂

Iaraşi titlul…

Pentru a scoate în evidenţă gravitatea celor menţionate în articol, pentru a contribui la o schimbare în pozitiv şi pentru a atenţiona opinia publică despre „pericoul” sesizat de UNIMEDIA, anume acest titlu este adecvat constatărilor, de-a dreptul şocante, ale sondajului, care ar putea genera eventuale catastrofe devastatoare pentru toată populaţia muncitoare a RM. (tautologia este intenţionată)

De asemenea, nu pot să nu remarc faptul că în RM, de fapt, soarta viitorului ţării va depinde de un singur lucru:

– dacă PCRM o să piardă continuu în sondaje

– şi dacă PPCD o să rămână în continuare în Parlament.

Acest moment chiar îmi dă încrederea că anume aşa este. Desigur nu pot să nu subliniez constatarea UNIMEDIA, care ar putea să ceară drept de autor, precum că restul partidelor, ar putea trece în Parlament, dar acest lucru nu are nici o relevanţă.

Nu vreau acum să fac analiza omparată a altor rezultate menţionate in sondaj, întrucât marja de eroare a criticii aduse în corespundere cu adevărul ar putea constitui cca 3 %, însă nu se merită efortul. Ţin să accentuez, rea intenţia UNIMEDIA de a creşte popularitatea paginii sale web, prin asemenea titluri, având în vedere faptul că anterior subiectele care vizau PPCD s-au bucurat de o popularitate înaltă. Apoi, utilizând intoxicarea cu cifre, prin sondaje, a cititorului „erudit” se recurge de fapt la o tactică de manipulare a opiniei publice, astfel se reuşeşte a împuşca doi iepuri cu un singur glonte – audienţă + o tentativă de a mai contribui la munca unora de a denigra PPCD-ul. Prezentarea PPCD-ului alături de PCRM iarăşi se încadrează în şirul articolaşelor unor publicaţii „libere şi independente” din Moldova. De asemenea trebuie menţionat faptul că UNIMEDIA a publicat iniţiativa fără precedent, a PPCD privind condamnarea regimului comunist cu referire la HOLODOMOR-ul din perioada anilor 1932 – 1933 din Ucraina, pentru a putea afirma că de fapt ei sunt imparţiali şi fac afaceri, şi nu ar dori ca să se afle în relaţii de conflict cu partidele, precum ar fi alte publicaţii. Ei, cică, fac afaceri oamenii…

Astfel, concluzionez:

UNIMEDIA, reprezentată de oameni care şi-au demonstrat neprofesionalismul şi imparţialitatea mult trâmbiţată, utilizează mijloace murdare de manipulare, pentru a slugărnici BOSS-ul.

Pe această cale ţin să mulţumesc, totuşi, redacţiei UNIMEDIA pentru că a manifestat atâta grijă faţă de PPCD şi în caz că doriţi să aderaţi la PPCD pentru a contribui la împiedicarea realizării sondajelor apocaliptice preconizate pentru viitorii ani, adresa-ţi-vă.

P.S.

Acest comentariu, nu reprezintă decât un pamflet, iar orice asemănare sau coincidenţă cu denumiri si nume din viaţa reală este întâmplătoare, marja de eroare a celor afirmate aici este de +/- 3%, articolul fiind analizat în proporţie de 98,9 la sută, cu evitarea unor comentarii care rămân a fi irelevante în calea obţinerii adevărului care reprezintă obiectului cercetării date.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s