Organizaţia „Noua Generaţie” promovează valorile creştine în rândurile tinerilor


Aripa tânără a Partidului Popular Creştin Democrat, „Noua Generaţie”, a organizat un pelerinaj la Mănăstirea „Peştera”, din Orheiul-Vechi, şi Mănăstirea Curchi, din Codrii Orheiului. Tinerii, impresionaţi de locurile liniştite şi pline de har ale regiunii, au purtat discuţii cu preotul despre post, semnificaţia sărbătorilor de Paşti şi creştinism chiar pe stânca din apropierea mănăstirii.

Vicepreşedintele „Noii Generaţii”, Sergiu Rabei, a afirmat că preotul a fost foarte impresionat de faptul că tinerii sunt interesaţi de ceea ce ţine de biserică şi ortodoxie. Următorul popas al tinerilor pelerini a fost Mănăstirea Curchi, unde au fost întâmpinaţi cu multă ospitalitate de către părintele Ion, care le-a vorbit tinerilor despre importanţa de a avea permanent o legătură cu Dumnezeu. „Trebuie să încercaţi să ascultaţi liniştea, pentru că numai în acest mod vă veţi putea concentra la legătura cu Dumnezeu. Ştiind că tinerii au şi alte preocupări, vă îndemn să faceţi un efort şi să vă gândiţi la Dumnezeu în fiecare zi. Mai mult ca atât, să analizaţi tot ce aţi făcut în ziua respectivă şi să raportaţi aceste acţiuni la valorile creştine, iar dacă aţi făcut lucruri rele să nu le mai repetaţi”, i-a sfătuit părintele Ion pe tineri.

Potrivit lui Sergiu Rabei, deosebit de interesant pentru tineri a fost prezenţa mai multor drapele tricolor în mănăstire şi faptul că părintele s-a referit la ortodoxia română, greacă şi rusă fără a menţiona rolul Mitropoliei Moldovei în educaţia creştină a tinerilor. „Părintele ne-a spus că este foarte importantă promovarea elementelor naţionale în biserică, deoarece suntem un popor european care s-a format odată cu apariţia creştinismului în această regiune”, a precizat Sergiu Rabei. Tinerii au afirmat că excursia a fost foarte interesantă şi benefică, iar 11 dintre cele 52 de persoane participante, au ales să fie membri ai organizaţiei de tineret din cadrul Partidului Popular Creştin Democrat, „Noua Generaţie”. Conform afirmaţiilor lui Sergiu Rabei, aceşti tineri căutau o echipă în cadrul căreia să se implice pentru a face lucruri mai bune pentru organizaţie şi ţară. „Nu poţi trăi sentimentul creştin atunci când eşti doar un observator al evenimentelor care au loc zi de zi, de aceea este necesară implicarea tinerilor în diferite acţiuni de binefacere. În calitate de organizaţie politică, „Noua Generaţie” a înţeles că pe lângă promovarea valorilor democratice şi europene, este foarte importantă propagarea şi susţinerea valorilor creştine, pentru că o persoană nu poate fi român dacă nu e şi creştin”, a conchis Sergiu Rabei. Membrii „Noii Generaţii” intenţionează să participe în fiecare duminică la slujbele religioase şi să organizeze excursii în mai multe lăcaşuri sfinte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s