În Teleneşti, de la PPCD au plecat şi „suflete moarte”


    Din lista celor 47 de membri ai Partidului Popular Creştin Democrat din raionul Teleneşti care, potrivit unor mijloace de informare în masă, ar fi părăsit în număr mare această formaţiune politică, 23 de semnături s-au dovedit a fi ale unor oameni care nici nu fac parte din acest partid sau nu au nimic în comun cu activităţile respectivei formaţiuni. Totodată, au fost depistate şi două semnături ale unor „suflete moarte”.

    Astfel, declaraţia întocmită de un grup de membri ai PPCD din raionul Teleneşti s-a adeverit a fi, în mare parte, una falsă şi care, potrivit reprezentanţilor PPCD din acest raion, a avut drept scop incitarea spiritelor şi dezinformarea opiniei publice.    Potrivit secretarului general adjunct al PPCD, Ignat Vasilache, existenţa mai multor semnături ale unor persoane care nu figurează ca membri creştin-democraţi a fost demonstrată după ce au fost analizate cererile de aderare şi legitimaţiile de membri PPCD din raionul Teleneşti. În urma acestei examinări, s-a confirmat faptul că 23 de semnături din 47 nu aparţineau membrilor acestei formaţiuni politice. Din lista celor 23 de aşa-zişi membri ai PPCD, fac parte paznici din cadrul primăriei, persoane decedate şi, în mare parte, oameni care nici nu au fost informaţi despre faptul pentru ce semnează. Potrivit unor foşti „membri” din satul Zgărdeşti, pentru a semna retragerea din acest partid, ei au fost chiar presaţi de către actualul primar al localităţii, Ştefan Roşca, care, deseori, nici nu-i informa despre faptul pentru ce semnează.

    Menţionăm că în această listă au fost depistate două persoane care au decedat cu 5 ani în urmă, Pavel Burlacu şi Valentina Dodii. Acest lucru chiar a fost confirmat de către preotul din Zgărdeşti, Constantin Burlacu.

    Potrivit lui Ştefan Roşca, primarul PPCD care a părăsit această formaţiune încă pe 21 februarie anul curent, el nu are idee de unde în această listă au apărut numele unor persoane care nici nu sunt membri ai PPCD, încercând, totodată, să dezmintă existenţa în această listă a unor persoane deja decedate. „Lista nu a fost întocmită de mine, ci semnatarii de bună voie au dorit să întocmească această listă. Am plecat din acest partid în urma unor neînţelegeri apărute imediat după alegerea mea ca primar în Zgărdeşti”, a declarat Ştefan Roşca.

    În acelaşi timp, unul dintre semnatari, candidatul independent la funcţia de primar din satul Hirişeni, Teleneşti, susţinut de către PPCD la alegerile locale din vara anului 2007, Ion Petică, deja a confirmat printr-o declaraţie că nu este membru PPCD şi că „nu a semnat această declaraţie, deşi acolo figurează numele lui”.

    Totodată, unii semnatari au părăsit această formaţiune din motive diferite de cele care sunt menţionate în declaraţie. Spre exemplu, Viorica Cojocari din satul Ratuş, Teleneşti, a menţionat că a părăsit PPCD pe motiv că, pur şi simplu, nu reuşea să facă faţă tuturor cerinţelor şi să participe la toate activităţile organizate de această formaţiune din cauza afacerii pe care o are în localitatea sa.

    De asemenea, s-a dovedit şi existenţa a 6 semnături false şi în prima listă de retragere din PPCD elaborată de câţiva foşti membri ai acestei formaţiuni politice, încă pe data de 21 februarie curent. Astfel, în lista creată de primarul de Teleneşti, Vadim Lelic, vicepreşedintele raionului, Eugen Manole, şi primarul de Zgărdeşti, Ştefan Roşca figurau 6 persoane străine intereselor şi activităţilor PPCD.

Veronica Znacovan,
paznic l
a primăria Zgărdeşti:
„Nici nu am ştiut că semnez pentru ieşirea dintr-un partid din care nici nu fac parte. Niciodată nici nu m-am implicat în politică. În mare parte, eu nici nu ştiu ce partide există în Republica Moldova. Ţin minte că am fost rugată de către primarul de Zgărdeşti, Ştefan Roşca, să semnez pentru ceva, însă nu mi s-a adus la cunoştinţă anume pentru ce semnez, poate dacă ştiam nici nu semnam”. 

Grigore Fialcovschi:
„În momentul în care am semnat, mi s-a spus că fac acest lucru pentru ca Ştefan Roşca să se retragă din PPCD. Membru al acestui partid însă, nu sunt. Pentru a semna această declaraţie am fost rugat chiar de către Ştefan Roşca”. 
Constantin Stratan:
„Semnătura evident că nu este a mea, iar membru de partid nu am fost niciodată.
    Chiar dacă este vorba de un alt Constantin Stratan, atunci au mai fost două persoane cu acest nume, însă ele au decedat”.

Alexandru Bulmega,
directorul şcolii din Zgărdeşti:

„Nu am semnat această declaraţie ca membru de partid, ci în calitate de consilier local. Cererea de aderare la PPCD nu am depus-o niciodată”.

Victor TĂNASE, FLUX
Reclame

2 gânduri despre “În Teleneşti, de la PPCD au plecat şi „suflete moarte”

  1. Nu va para rau ca a plecat Lelic si altii,ca si el(ei)au sufletele moarte.Cel ce tradeaza odata va mai trada,cind nu va mai avea interes personal.Doar vedeti ca el si ceilalti copartasi a lui ,,devotati,,isi fac mendrele lor. In oras daca se vinde vreun teren in centru,apoi in acea lista sint prezenti rudele primarului,consilierii.Daca n-a convenit primarului persoana ce a vrut in mod legal sa cumpere fostul hotel,a ordonat incetarea licitatiei.Mai apoi hotelul a fost vindut ,dar cui. Si multe altele.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s