Declaraţia Grupului Parlamentar al PPCD din 07.03.2007


(prezentată la şedinţa plenară a Parlamentului de către Iurie Roşca, vicepreşedinte al Parlamentului, preşedinte PPCD)

Stimaţi colegi,

onorată asistenţă,

aşa cum spuneam, într-o declaraţie recentă, Vladimir Fliat s-a angajat într-un joc politic murdar de corupere a reprezentanţilor altor partide şi de manipulare a opiniei publice. El a pornit să creeze un partid prin atragerea, contra unor recompense grase, a membrilor altor partide în gruparea sa. Se ştie deja că aceştia sunt cu precădere consilieri raionali şi primari, care s-au dovedit a fi la scurt timp de la alegerile locale nişte profitori şi vânzători ai colegilor de partid şi ai alegătorilor. Este pentru prima oară în istoria politică a ţării când coruperea exponenţilor altor partide şi atragerea lor într-o grupare apărută recent a devenit o metodă, un procedeu de bază în încropirea noii formaţiuni. Avem de a face cu o practică condamnabilă, care afectează partidele politice participante la alegerile locale de anul trecut, dar ceea ce este şi mai grav e că astfel se aduce atingere voinţei alegătorilor, exprimate pentru candidaţii unor partide anume, printre care noua creatură nu figura ca subiect electoral. În aceste condiţii alegătorii au tot temeiul să se simtă înşelaţi de cei pentru care au votat. Iar înregimentarea prin fraudă a aleşilor locali transfugi rămâne a fi un gest de trădare a colegilor de partid şi a alegătorilor. La calificativul de trădători ar trebui să îl adăugăm şi pe cel de corupţi. Şi oricât s-ar justifica aceştia pe la conferinţe de presă, oricât ar ameninţa cu darea în judecată a celor care le spun pe nume,  condiţia lor rămâne a fi una jalnică şi reprobabilă.

Vladimir FILAT ştie mai bine decât oricine că are un trecut plin de pete şi un prezent pe care preferă să nu îl divulge. Există destule fapte care arată că numele lui este strâns legat de afaceri murdare, de privatizări trucate, contrabandă şi evaziuni fiscale. Iar dacă până în prezent încă nu există nici un dosar penal deschis împotriva acestuia, asta nu însemnă câtuşi de puţin că ar fi inocent, ci că pe vremea când era demnitar la Guvern el avea destulă influenţă asupra Procuraturii pentru a bloca orice intenţie de anchetă, în timp ce astăzi se maschează destul de bine pentru a nu fi prins aşa de uşor. Dar oricum ar suci-o, numele lui va rămâne pentru totdeauna sinonim cu CORUPŢIA.

Aroganţa şi agresivitatea lui Vladimir FILAT este uşor de înţeles. Ea este încurajată din exterior, de unde, se vede, îi şi curg banii gârlă.

Stimaţi colegi,

ieri la casa de cultură din Floreşti gruparea lui Vladimir Filat a dat un concert. Cu primari de prin sate şi cu primarul Ţap din Floreşti în frunte. Primarul Ţap a anuţat de pe scenă că anume PDL-ul, anume Valdimir Filat a sponsorizat concertul. Printre artiştii care au distrat publicul au fost: Gheorghe Urschi, Zinaida Julea, fraţii Advahov şi interpretul din România zis Fuego, ultimul anunţând triumfător sala că e prieten cu Vladimir Filat. Înţelegem că pentru asemenea onorarii orice artist ar fi bucuros să se declare prieten cu oricine. Aşadar, dacă în anii precedenţi ţăranii noştri aveau parte de concerte gratis doar în perioada campaniei electorale, acum ei se vor distra tot anul, deoarece pentru gruparea cu pricina alegerile au şi început, iar banii nu sunt o problemă.

Apropo, la concertul de la Floreşti primarul Ţap a anunţat că printre oaspeţi se află şi „prietenii noştri de la Teleneşti”, adică tocmai cei fugiţi din PPCD, cu care Vladimir Filat se jura în mod făţarnic acum câteva zile că nu are nici o treabă. Acum se vede că are şi că el a fost cel care i-a momit. Până la urmă nimic nou: cine seamănă se adună. Şi orice ar face sau ar declara aceştia, se ştie că oamenii pentru care suprema valoare este banul sunt periculoşi şi demni de tot dispreţul.

Închei cu aceeaşi întrebare: de unde vin banii care inundă Moldova încă cu un an înainte de alegeri?  Şi ce impact poate avea invazia de bani negri în viaţa politică de la noi?

Vă mulţumesc.

07.03.08

Anunțuri

2 gânduri despre “Declaraţia Grupului Parlamentar al PPCD din 07.03.2007

  1. Un copil mic de la gradinita tot nu crede ca tatal sau e de fapt Mos Craciun … Iar etichetari de genul care le faci te pun intr-o lumina proasta… Nu-ti place Rosca? Foarte bine… este acesta un motiv de a injura un om care il sustine?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s