Note pentru declaraţia lui Iurie ROŞCA, preşedinte PPCD, rostită în Parlament la 29 februarie 2008


[care a fost rostită liber, fără a urma exact textul de mai jos]
Reinterez cele susţinute ieri, de colegul nostru, Ştefan Secăreanu, în numele grupului parlamentar PPCD:

• Apariţia şi activitatea grupării conduse de Vladimir Filat reprezintă un pericol pentru viaţa publică din ţară.
• Amploarea şi viteza cu care numitul, V. Filat, s-a apucat să corupă aleşii locali ai altor partide şi să-i atragă în proiectul său politic dubios este unul fără precedent. Pentru coruperea acestora sunt puse în joc sume uriaşe.
• Exact la fel se întâmplă şi cu unii jurnalişti. Generosul sponsor Filat, aruncă cu bani spre unii gazetari vandabili, care se comportă ca nişte mercenari sau ca nişte lustruitori de imagine, pentru care banul reprezintă singura valoare.
• Faptul că dl. Filat cere probe în susţinerea afirmaţiilor noastre, este un truc vechi, dar care s-ar putea să nu ţină aşa de mult. Banii pe care îi împarte el nu se dau nici prin transfer, nici la conferinţele de presă, în văzul lumii. Ei se împart la întuneric în plicuri, cash. Tocmai de aceea, am apelat la instituţiile statului care sunt abilitate, să prindă hoţii de mână. Că doar n-o să iasă omul la tribuna Parlamentului să se autodenunţe.

Am cerut instituţiilor statului, să verifice sursele de finanţare a acestui partid, deoarece nu credem că acestea au o proveninţă legală şi nici că sunt doar din afacerile prosperului afacerist Vl. Filat; prea mari sunt sumele puse în joc.

Dacă în spatele lui Vl. Filat stau grupuri de interese tenebroase, care ar putea arunca pe piaţa politică şi mediatică câteva zeci sau chiar sute de milioane de euro, într-un an de zile, sistemul politic naţional se poate pomeni inundat de banii negri.
Ce mai rămâne atunci din voinţa şi opţiunile alegătorilor ţării, în majoritate săraci, dacă aceştia vor fi cumpăraţi cu bani gheaţă de către mafioţii cu papion la gât?

Stimaţi colegi, să ne întrebăm: mai contează azi, cum au votat mii de alegători la alegerile locale, pentru ce partide, dacă atâţia aleşi locali au acceptat să părăsească partidele care i-au adus în funcţii şi să treacă la partidul sacului de bani?
Aş dori să amintesc, stimaţi colegi, că în anii 1998-2000, în calitatea mea de Vicepreşedinte al Parlamentului, am condus o comisie de anchetă.
În acea perioadă am prezentat de la această tribună rapoarte care vizau şi activitatea dubioasă a fostului şef al Departamentului Privatizare şi apoi a ministrului de stat, Vladimir FILAT. Atunci, însă, organele de anchetă, erau controlate de cei aflaţi la putere, ceea ce a făcut imposibilă anchetarea acestor cazuri. Dar iată că recent, o afacere din perioada respectivă a ajuns în judecată. E vorba de imensa clădire din bd. Ştefan cel Mare, colţ cu strada Izmail. Înţelegem ca dl. Filat a pierdut astfel o sursă de venituri, obţinută prin privatizări ilicite. Să vedem ce va urma.
Presa de acum 10 ani, din România şi Moldova, a fost plină de dezvăluiri legate de cazuri de corupţie şi afaceri murdare, eroul cărora era in variaţie Vl. Filat. Dar timpul a mai acoperit de uitare acele întâmplări şi escrocul de ieri, după ce a stat la fund nişte ani, reapare în public, cu chip de Făt – Frumos din Lacrimă, de reformator, de exponent al ,,noului val” în politică.
Orice s-ar spune, a cumpăra oameni şi a-i determina să se declare membri ai PDL, ca şi a corupe ziarişti, este imoral şi josnic. Iar utilizarea unor fonduri nedeclarate în aceste scopuri, cade sub incidenţa Codului Penal.

În concluzie, aş dori să declar următoarele:

Cei care au intrat prin fraudă şi minciună în viaţa politică, vor avea longevitatea unui foc de artificiu şi efectul unui sfârâiac.
Şi totuşi, de unde-i curg Banii lui Vl. Filat şi se revarsă pretutindeni ca un potop?

Aştept răspuns de la organele de anchetă şi de investigaţii operative.

Acultati pe PLAY.MD discursul lui Dumitru Diacov la aceeasi tema.

Reclame

3 gânduri despre “Note pentru declaraţia lui Iurie ROŞCA, preşedinte PPCD, rostită în Parlament la 29 februarie 2008

  1. Acum este vreme de post si rugaciune, nu e bine sa injuri. Dar daca totusi faci o asemenea afirmatie, vino si cu argumente. Eu te intreb ce trebuia sa faca Iurie Rosca atunci? Daca poti fi empatic, macar putin, incearca sa pui in pielea lui …

    Apreciază

  2. Sati fie RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEE Likea Manipulabila ce esti !

    Esti un ZERO POLITIC !!!

    Fara pik de Moralitate Crestina, care este pentru tine doar o fantoma-paravan pentru mizerile tale oculte !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s