Domnul Iurie Rosca a participat la Simpozionul International NATO privind Parteneriatele Aliantei


In zilele de 23-24 ianuarie curent Iurie Roşca, Vicepresedinte al Parlamentului, Presedintele Partiului Popular Crestin-Democrat, a participat la Simpozionul International NATO privind Parteneriatele Aliantei, care si-a tinut lucrarile la Scoala NATO in localitatea Oberammergau din Germania.
Reuniunea a fost organizata pentru a evalua modul in care s-a dezvolzat Parteneriatele Aliantei intre Summitul de la Riga si de la Bucuresti , care se va desfasura in aprilie 2008. Cei peste 300 de participanti reprezentand circa 50 de tari au luat in dezbatere prioritatile partenerilor legate de asigurarea securitatii si stabilitatii regionale si internationale in relatia de cooperare cu NATO.
Acest for a analizat setul de instrumente prin care Alianta Nord-Atlantica interactioneaza cu partenerii, care au inteles importanta conlucrarii pentru a-si asigura securitatea nationala si a contribui la cea regionala si internationala. In cadrul reuniunii a avut loc un schimb consistent de opinii asupra necesitatii imbunatatirii dialogului dintre Alianta si parteneri, tinandu-se cont de specificul si interesele fiecarei tari, de rolul programelor de aderare si a Planurilor Individuale de actiuni al Parteneriatului (IPAP), cum este cel dintre Republica Moldova si NATO.
Unul din subiectele discutate la simpozion a vizat modalitatile prin care organizatia poate acorda asistenta strcuturilor internationale implicate in solutionarea conflictelor inghetate, cum sunt cele din Republica Moldova si Georgia. Presedintia simpozionului a detinut-o Ambasadorul Martin Erdman, Secretar General Adjunct NATO pentru afaceri politice si probleme de secuitate.
Biroul de presa al PPCD
25 ianuarie 2008
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s